Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες εφαρμόζει η Δανία

Είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που προκρίνει την γυναικεία στράτευση

Must Read

Η Δανία σχεδιάζει την υποχρεωτική στρατολόγηση γυναικών, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη η κυβέρνηση της χώρας. «Πιο εύρωστη στράτευση, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους ισότητας των φύλων, πρέπει να συμβάλει στην επίλυση των αμυντικών προκλήσεων, στην εθνική κινητοποίηση και στην επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεών μας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Τρόελς Λουντ Πόουλσεν.

Οι γυναίκες στην Δανία έχουν ήδη την δυνατότητα να υπηρετήσουν εθελοντικά στον Στρατο. Είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει την γυναικεία στράτευση. Νορβηγία και Σουηδία εισήγαγαν το μέτρο 2015 και 2017, αντίστοιχα.

Η πρωθυπουργός, Μέττε Φρέντερικσεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Δανία θα επεκτείνει την περίοδο θητείας για άνδρες και γυναίκες από 4 σε 11 μήνες στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του Στρατού. Επιπλέον, θα επενδύσει σε επίγεια συστήματα αεράμυνας και μια ταξιαρχία Πεζικού έως και 6.000 στρατιωτών έως το 2028.

Ο Στρατός της σκανδιναβικής χώρας αποτελείται από 7.000 έως 9.000 επαγγελματίες οπλίτες, εξαιρουμένων των στρατευσίμων που υποβάλλονται σε βασική εκπαίδευση. Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ισχύει για άνδρες άνω των 18 ετών.

Ωστόσο, επειδή δηλώνουν αρκετοί εθελοντές, δεν επιστρατεύονται όλοι οι νέοι άνδρες και γίνεται κλήρωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This