Ρωσία: Προεδρικές κάλπες με κυβερνοεπίθεση, εμπρησμούς και… βομβαρδισμούς εκλογικών τμημάτων!

Όλα αυτά μόλις την πρώτη ημέρα των εκλογών που ολοκληρώνονται την Κυριακή...

Must Read

Πρώτη ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία σήμερα και ήδη υπήρξαν τα πρώτα… θύματα, καθώς σε υπό ρωσική κατοχή εδάφη της Ουκρανίας τραυματίστηκαν ψηφοφόροι κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών σε εκλογικά τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας στο ρωσικό κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας, ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτήρια που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά τμήματα στους οικισμούς Κακχόβκα και Μπριλίβκα. Από τους βομβαρδισμούς φέρονται να υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών, ενώ τα κτήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό αυτό, τη στιγμή που Ουκρανία, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ έχουν καταγγείλει ως «παράνομη» τη διεξαγωγή των εκλογών σε ουκρανικά εδάφη που έχει καταλάβει οι Ρώσοι, θεωρώντας τα εκεί αποτελέσματα των εκλογών άκυρα.

Βάσει, εξάλλου, ρεπορτάζ του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, μεγάλη κυβερνοεπίθεση διαπράχθηκε κατά των συστημάτων ασφαλείας με κάμερες σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Τιουμέν στη Σιβηρία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας, Έλα Παμφίλοβα.

Παράλληλα, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε γυναίκα που έριξε πράσινη μπογιά σε κάλπη, σε εκλογικό κέντρο της Μόσχας, σε μια προσπάθεια διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας. Πλάνα από το σύστημα ασφαλείας με κάμερες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, δείχνουν μια νεαρή γυναίκα να καταθέτει την ψήφο της προτού ρίξει ένα πράσινο υγρό μέσα στην κάλπη.

Στη δράστιδα, η οποία συνελήφθη από αστυνομικό, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παρακώλυση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος ή του έργου των εκλογικών επιτροπών». Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, δύο παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν σε εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια Βορονέζ.

Εντωμεταξύ, όπως μετέδωσε επίσης το RIA Novosti, μια γυναίκα συνελήφθη, καθώς έβαλε φωτιά σε παραβάν σε εκλογικό τμήμα στη Μόσχα, ενώ, σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο Fontanka, άγνωστοι πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε εκλογικό τμήμα στην Αγία Πετρούπολη.

Σημειώνεται πως οι εκλογές, οι οποίες πέρα από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη, διεξάγονται επίσης στην Υπερδνειστερία, το φιλορωσικό αυτονομιστικό έδαφος της Μολδαβίας, θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, 17 Μαρτίου.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This