«Ρωσοφάγος» ο Μακρόν λόγω ευρωεκλογών

Aποφάσισε αυτοβούλως να φορέσει το καπέλο του... Ναπολέοντα Βοναπάρτη

Must Read

Σε επίδοξο «ρωσοφάγο» έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις και απειλές κατά του Πούτιν, οι οποίες πλέον φτάνουν ανοιχτά μέχρι και στην ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο Μακρόν, βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλά, τη Μαρί Λεπέν να φιγουράρει ως πρώτο φαβορί και τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, φαίνεται πως αποφάσισε αυτοβούλως να φορέσει το καπέλο του… Ναπολέοντα Βοναπάρτη και να ηγηθεί κατά της Μόσχας για την προάσπιση των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

«Ολες οι επιλογές είναι πιθανές. Αν θέλουμε να επιτύχουμε ειρήνη στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να είμαστε αδύναμοι. Πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση με νηφαλιότητα και να πούμε με αποφασιστικότητα, βούληση και θάρρος πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, η Ρωσία
να μη νικήσει στον πόλεμο» πρόσθεσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης
που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2.

Παράλληλα, με σταθερά πολεμοχαρή διάθεση τόνισε: «Καθώς η Ρωσία δεν βάζει όρια στον πόλεμο που διεξάγει από τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της Ουκρανίας, η Δύση δεν μπορεί να επιβάλει αυτή όρια στην υποστήριξή της στο Κίεβο. Ο μοναδικός υπεύθυνος θα είναι το καθεστώς στο Κρεμλίνο – όχι εμείς». «Αν η Ρωσία νικούσε, οι ζωές των Γάλλων θα άλλαζαν. Δεν θα είχαμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Μακρόν, ο οποίος προειδοποιεί πως η «όρεξη» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάκτηση εδαφών δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία. «Το να θέλεις ειρήνη σήμερα σημαίνει να μην αφήσεις την Ουκρανία να αποτύχει».

Το κρεσέντο του αρχηγού του γαλλικού κράτους έρχεται τρεις εβδομάδες μετά τις αρχικές δηλώσεις του, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων εντός και… εκτός Παρισιού, για το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια, επί της ουσίας να εμπλακεί άμεσα το NATO στον πόλεμο. Αντόνιο Ταγιάνι Διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο έχει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό όμιλο «Μπερλουσκόνι» απέκλεισε την πιθανότητα να στείλει η χώρα του στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία. «Αποκλείω το ενδεχόμενο να στείλουμε στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, διότι εμείς επιθυμούμε την ειρήνη.

Θέλουμε να υπάρξει διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία» ξεκαθάρισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως αυτό «το έχει καταστήσει σαφές, άλλωστε, και ο συνάδελφός μου, ο υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροζέτο. Ούτε που το σκεφτόμαστε να στείλουμε δυνάμεις μας να πολεμήσουν. Η Ιταλία βοηθά την Ουκρανία, ώστε να είναι σε θέση να αμυνθεί». Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για μια ενδεχόμενη ήττα της Ουκρανίας, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών, ασκώντας κριτική στις χώρες-μέλη για τη μειωμένη και ανεπαρκή συνδρομή τους στο Κίεβο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This