Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνομιλίες στο Κατάρ

Διαπραγματεύσεις για τερματισμό των εχθροπραξιών και ανταλλαγή ομήρων

Must Read

Μετά από τέσσερις μήνες αποκλεισμού κι ενώ ήδη παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό και αφυδάτωση, έφτασαν σήμερα Κυριακή προμήθειες με τρόφιμα και φάρμακα στις βόρειες περιοχές της Γάζας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν παλαιστινιακά ΜΜΕ, χθες αυτοκινητοπομπή 12 φορτηγών έφτασε στα βόρεια σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα, με 6 φορτηγά να κατευθύνονται προς την πόλη της Γάζας και 6 στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, μεταφέροντας προμήθειες για τις περιοχές  Μπέιτ Λαχίγια και της Μπέιτ Χανούν.

Όπως όλα δείχνουν, η κρίση λιμού έχει πλέον μεγάλο αντίκτυπο στον πληθυσμό της Γάζας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διεθνή πίεση στο Ισραήλ που εδώ και περισσότερο από πέντε, μήνες σφυροκοπά τον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές στα Δυτικά ΜΜΕ ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες για εκεχειρία στο Κατάρ μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, με μεσολαβητές το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, όπου και θα συζητηθεί μεταξύ των άλλων η πρόταση που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός, η οποία περιλαμβάνει την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου έχει ήδη δηλώσει ότι η πρόταση βασίζεται σε «μη ρεαλιστικές απαιτήσεις», ωστόσο ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει για την πορεία των διαπραγματεύσεων είπε, ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία φαίνονται καλύτερες, με τη Χαμάς να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη ανταλλαγή.

«Οι μεσολαβητές είδαν θετικά τη νέα πρόταση της Χαμάς. Ορισμένοι στο Ισραήλ εκτίμησαν πως η οργάνωση βελτίωσε κάπως την προηγούμενη θέση της και είναι τώρα στα χέρια του Νετανιάχου να πει αν επίκειται συμφωνία», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This