Ρωσία: «Νέος» πρόεδρος ο Βλαντίμιρ Πούτιν με ποσοστό άνω του… 87% σύμφωνα με τα exit polls

«Oύτε εννέα στους 10 ψηφοφόρους...» σχολιάζουν ειρωνικά στα κοινωνικά δίκτυα

Must Read

Οι προεδρικές εκλογές στις οποίες ακόμη και ένα… νεογέννητο θα μπορούσε να μαντέψει το τελικό αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκαν απόψε στη Ρωσία, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να συγκεντρώνει το… 87,97% της προτίμησης των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα exit polls.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει στον νυν πρόεδρο ακόμη μία εξαετή θητεία στην ηγεσία της χώρας, χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα έγραψαν ειρωνικά πως δεν τον ψήφισαν… «ούτε εννέα στους 10 ψηφοφόρους»!

Πολύ πιο ενδιαφέροντα, ωστόσο, ήταν τα όσα διαδραματίστηκαν στον τάφο του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα, όπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέρρευσαν σήμερα, τελευταία ημέρα των εκλογών, δεκάδες Ρώσοι Πολίτες, προκειμένου να ψηφίσουν συμβολικά υπέρ του πολιτικού της αντιπολίτευσης. Διάφορα βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη Novaya Gazeta Europe και άλλα μέσα ενημέρωσης, δείχνουν δεκάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι να έχουν περικυκλώσει τον τάφο του, πάνω στον οποίο τοποθέτησαν διάφορα αντικείμενα ως φόρο τιμής. «Αυτός είναι ο υποψήφιος που επιλέγουμε», αναγράφεται σε ένα από τα μηνύματα, ενώ εμφανή, επίσης, ήταν διάφορα και ψηφοδέλτια, τα οποία είχαν τροποποιηθεί έτσι ώστε να περιλάβουν το «τικαρισμένο» όνομα του στον κατάλογο των υποψηφίων.

Επιπλέον, χιλιάδες ήταν οι πολίτες που εμφανίστηκαν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη Ρωσία, προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτό που η αντιπολίτευση κατά του Κρεμλίνου χαρακτήρισε ως «μια ειρηνική, συμβολική πολιτική διαμαρτυρία εναντίον της επανεκλογής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν». Παράλληλα, σε μια δράση που αποκαλείται «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», Ρώσοι που εναντιώνονται στον… πολυνίκη ηγέτη του Κρεμλίνου πήγαν στα εκλογικά τμήματα της περιοχής τους στις 12 το μεσημέρι, είτε για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του Πούτιν, ο οποίος ούτως ή άλλως αναμένεται να κερδίσει με πολύ μεγάλο ποσοστό.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, έγραψε το επώνυμό στο ψηφοδέλτιό της, αφού κάλεσε τους υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους κατά του Πούτιν. «Φυσικά, έγραψα το όνομα “Ναβάλνι”, διότι δεν είναι δυνατόν (…) έναν μήνα πριν από τις εκλογές να σκοτώνεται ο βασικός, και ήδη φυλακισμένος, αντίπαλος του Πούτιν», δήλωσε η Ναβάλναγια στους δημοσιογράφους  που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο.

Θυμίζουμε πως ο Ναβάλνι, ο πιο σφοδρός εγχώριος επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε τον περασμένο μήνα σε φυλακή στην Αρκτική. Οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Πούτιν ότι τον δολοφόνησε, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται. Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας SVR, είπε πως ο Ναβάλνι πέθανε από φυσικά αίτια. Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Μπορίσοφσκογιε στη νότια Μόσχα την 1η Μαρτίου, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των προεδρικών εκλογών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This