Μελόνι: Η Ιταλία είναι κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Παράλληλα, καταδίκασε την επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα

Must Read

Την δική της απάντηση απέναντι στο Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, που για άλλη μια φορά δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, έδωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, λέγοντας πως: «Δεν είμαστε υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στη Γερουσία της Ρώμης, η Μελόνι ξεκαθάρισε ότι η ιταλική κυβέρνηση «δεν τάσσεται σε καμία περίπτωση υπέρ της αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ στην Ουκρανία, διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κορύφωση της έντασης», συμπληρώνοντας ότι είναι «κάτι το επικίνδυνο που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», ενώ παράλληλα καταδίκασε τις «εκλογές παρωδία που οργανώθηκαν σε μέρος της ουκρανικής επικράτειας» από τη Ρωσία.

Αναφορικά δε με την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή από την επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, η ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης θα επαναλάβει την αντίθεσή της στην πραγματοποίηση χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα, η οποία θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για τους άμαχους πολίτες που έχουν σπεύσει στην περιοχή αυτή» και ότι στη μεθαυριανή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, η Ιταλική κυβέρνηση για άλλη μια φορά θα τονίσει πως «στηρίζει την πρωτοβουλία του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο στην Γάζα, με στόχο την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για τα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξέφρασε «ειλικρινή ευγνωμοσύνη» στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας της και στο πλήρωμα του πολεμικού πλοίου Κάιο Ντουίλιο, το οποίο βρίσκεται στα ύδατα πλησίον της Ερυθράς Θάλασσας, συμπληρώνοντας ότι: «Το πλοίο αναγκάστηκε να εξουδετερώσει πάνω από μια επίθεση με ντρόουν και το έκανε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This