Ξανά στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Από μαζικό λιμό απειλείται ο παλαιστινιακός πληθυσμός!

Ο Καναδάς αναστέλλει τις αποστολές όπλων στο Ισραήλ

Must Read

Για άλλη μία φορά αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 20/3, στη Μέση Ανατολή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, με στόχο την επιδίωξη κατάπαυσης του πυρός. Παράλληλα, ο παλαιστινιακός πληθυσμός απειλείται από μαζικό λιμό μετά από πέντε μήνες πολιορκίας και αεροπορικών βομβαρδισμών ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπλίνκεν στη νέα περιοδεία του στην περιοχή, θα βρεθεί σε λίγες ώρες στη Σαουδική Αραβία, ενώ αύριο Πέμπτη στην Αίγυπτο. Τις τελευταίες μέρες οι διαπραγματεύσεις έχουν ενταθεί με την μετάβαση στο Κατάρ και του επικεφαλής της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ μετά την συμβιβαστική πρόταση που φέρεται να έκανε η Χαμάς, ανοίγοντας την πόρτα σε κατάπαυση του πυρός για μερικές εβδομάδες, ενώ για καιρό απαιτούσε, μάταια, οριστική κατάπαυση του πυρός. Χθες Τρίτη ωστόσο ο επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Ισμαήλ Χανίγια κατηγόρησε το Ισραήλ πως «σαμποτάρει» τις διαπραγματεύσεις διεξάγοντας από τη Δευτέρα επιχείρηση ευρείας κλίμακας στο νοσοκομείο Σίφα, στην πόλη της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε χθες πως σκότωσε «δεκάδες» μαχητές της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στο κτιριακό συγκρότημα της συγκεκριμένης δομής υγείας και γύρω από αυτό κι ότι συνέλαβε «πάνω από 300 υπόπτους». Την ίδια ώρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπηρεσίες του ΟΗΕ δεν σταματούν να προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει άμεσα λιμός στον παλαιστινιακό θύλακο, ειδικά στο βόρειο τμήμα του, όπου η πρόσβαση είναι από δύσκολη ως αδύνατη και όπου εκτιμάται πως βρίσκονται το τρέχον διάστημα κάπου 300.000 άνθρωποι. Το «εκατό τοις εκατό του πληθυσμού» της Λωρίδας της Γάζας βιώνει «κατάσταση οξείας διατροφικής ανασφάλειας», είπε χθες ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μπλίνκεν. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσει «τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να συναφθεί άμεσα συμφωνία κατάπαυσης του πυρόςπου θα εγγυηθεί την απελευθέρωση όλων των ομήρων που απομένουν» καθώς και την «εντατικοποίηση των διεθνών προσπαθειών με σκοπό να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια (στη Λωρίδα της Γάζας) και ο συντονισμός για την κατάσταση μετά τον πόλεμο στη Γάζα». Δεύτερο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποπλεύσει από τα κυπριακά παράλια εντός ημερών, μετά την άφιξη τη 15η Μαρτίου στη Λωρίδα της Γάζας σκάφους της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, το οποίο μετέφερε 200 τόνους τροφίμων που προσέφερε η αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen. Τα τρόφιμα αυτά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρύζι και αλεύρι, άρχισαν εντέλει να διανέμονται χθες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) του ΟΗΕ. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This