Ιταλία: Πρώτο το κόμμα της Μελόνι σε δημοσκόπηση ενόψει Ευρωεκλογών

Λαμβάνει το 27% της πρόθεσης ψήφου

Must Read

Νέα δημοσκόπηση στην Ιταλία!

Συγκεκριμένα, πρώτο (με διαφορά μάλιστα) συνεχίζει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού της χώρας Τζόρτζια Μελόνι, σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές, που διενεργήθηκε από τo ινστιτούτο Ipsos, για λογαριασμό του Euronews.

Το κόμμα της Μελόνι λαμβάνει το 27% της πρόθεσης ψήφου. Στη συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και η Φόρτσα Ιτάλια που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται να πείθουν το ίδιο ποσοστό, δηλαδή το 8,2% των ερωτηθέντων. Σχετικά με τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στο 17,4%.

Έπειτα, ακολουθούν η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και των οικολόγων με 4,1% και τα δύο μικρά κεντρώα κόμματα, Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με 3,4% και το Azione (Δράση) με 3%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις σχολιαστών, η δημοσκοπική έρευνα δείχνει ότι πιθανόν θα συνεχιστεί η υπεροχή του κόμματος Μελόνι στον συντηρητικό χώρο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας. Παράλληλα, η Λέγκα βρίσκεται σε καθοδική πορεία και η Φόρτσα Ιτάλια σε ανοδική. Αναφορικά, με την αντιπολίτευση, η απόσταση από το Δημοκρατικό Κόμμα στους «πεντάστερους» είναι περιορισμένη. Κάτι που μπορεί να προκαλούσει εντάσεις, σχετικά με το ποιος θα παίξει πρωταγωνιστικό και κομβικό ρόλο (ρυθμιστή) στην επιχείρηση συσπείρωσης των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This