9-8-2020

Ο Τραμπ παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου!

Ανακοινώθηκαν επίσημα από τους Δημοκρατικούς οι κατηγορίες εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βάσει των οποίων, σήμερα Τρίτη 10/12, ο Αμερικανός πρόεδρος παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας και για παρεμπόδιση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Τραμπ γίνεται ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί των κατηγοριών αυτών την ερχόμενη εβδομάδα, με το σώμα, το οποίο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερψηφίσει την παραπομπή του ρεπουμπλικανού προέδρου, δημιουργώντας το πλαίσιο για μια δραματική δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, η οποία είναι πιθανό να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2020.

Κατά πάσα πιθανότητα, ωστόσο, το να καθαιρεθεί φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, καθώς η Γερουσία, η οποία θα τον δικάσει, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν σε μεγάλο βαθμό συνασπισθεί γύρω του.

Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, η παραπομπή του να έχει αρνητική επίδραση στην προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών, κάτι που θα αποβεί σε όφελος των Δημοκρατικών, που επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου.

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου»

Ο Τζέρολντ Νάντλερ, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ήταν εκείνος που ανακοίνωσε το κατηγορητήριο με το οποίο αναμένεται να παραπεμφθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, βάσει του οποίου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξάλλου, ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα των ΗΠΑ, υπονόμευσε την ακεραιότητα των εκλογών του 2020 και έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. «Η απόπειρα ανάμειξης ξένης δύναμης στις εκλογές του 2020, έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια και απείλησε την ακεραιότητα της εκλογικής μας διαδικασίας. Ουδείς, ούτε καν ο πρόεδρος, είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Νάντλερ.

Διαβάστε επίσης: Ανήγγειλε την παραπομπή του Τραμπ η Νάνσι Πελόζι! – Η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου

«Σήμερα οφείλουμε να κάνουμε αυτό το σοβαρό και υπεύθυνο βήμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναμενόμενα, ο Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται όλες τις σε βάρος του κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ