ΗΠΑ: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης εισέβαλαν σε προεκλογική εκδήλωση του Τζο Μπάιντεν

«Τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα» φώναζαν οι διαδηλωτές στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Must Read

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, όταν εισέβαλαν στο χώρο άτομα που διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης.

Οι διαμαρτυρόμενοι διέκοψαν επανειλημμένα την εκδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της υποστήριξης του Λευκού Οίκου στο Ισραήλ στον πόλεμο ενάντια στη Χαμάς, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 30.000 άμαχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. «Ντροπή σου Τζο Μπάιντεν», φώναξε ένας από τους διαδηλωτές μέσα στην αίθουσα, «τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα», ούρλιαζε μια γυναίκα, ενώ ένας τρίτος διαδηλωτής προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης με τη Ρωσία, φωνάζοντας «έχετε χάσει τα γα@@@ενα μυαλά σας!».

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση με τον -επίσης πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ- Μπιλ Κλίντον, υποστήριξε πως ο Μπάιντεν συμπεριφέρεται με «ηθική καθαρότητα», όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, και πως είναι διατεθειμένος να ακούσει όλες τις πλευρές και να αναζητήσει κοινό τόπο. Όταν δε ένας διαδηλωτής τον διέκοψε, ο Ομπάμα τού απάντησε «δεν μπορείς μόνο να μιλάς και να μην ακούς. Αυτό κάνει η άλλη πλευρά», αναφερόμενος -προφανώς- στους Ρεπουμπλικάνους.

Όσον αφορά σε αυτή καθαυτή την εκδήλωση, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Μπάιντεν στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, όπως η επέκταση της ασφάλισης υγείας και της περίθαλψης, το όριο στις τιμές της ινσουλίνης και τα βήματα για την ενεργειακή μετάβαση. Από την πλευρά του, ο Μπιλ Κλίντον στάθηκε στο ότι η πορεία της οικονομίας επί προεδρίας Μπάιντεν είναι σημαντικά καλύτερη από ό,τι επί προεδρίας Τραμπ, υποστηρίζοντας πως ο νυν πρόεδρος «αξίζει άλλη μια θητεία».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκε το ποσό-ρεκόρ των περίπου 25 εκατ. δολαρίων!

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This