Τέλος η ομηρία στην Ολλανδία – Συνελήφθη ο δράστης

Σώοι όλοι οι όμηροι

Must Read

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ ομηρίας σε καφετέρια της πόλης Έντε στην Ολλανδία όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου εισέβαλε ένας άνδρας με εκρηκτικά.

Όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

«Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο συνελήφθη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες αυτήν τη στιγμή».

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ωστόσο σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί πέριξ του σημείου που έλαβε χώρα το περιστατικό προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ομηρίας, ενώ νωρίτερα οι αρχές είχαν εκκενώσει 150 σπίτια στη γύρω περιοχή και είχαν ζητήσει από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP, δύο άνδρες, ο ένας με χειροπέδες που του είχαν φορέσει οι αστυνοιμοί και ο άλλος φορώντας μπαλακλάβα εξήλθαν από την καφετέρια.

Το χρονικό της ομηρίας

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου όταν σήμανε συναγερμός στις Αρχές για άνδρα που εισέβαλε με όπλα και πιθανόν εκρηκτικά στην καφετέρια «Petticoat» της πόλης Έντε, όπου μέσα βρίσκονταν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερα έως πέντε άτομα.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που αναπτύχθηκαν στον τόπο του επεισοδίου, ενώ οι κάτοικοι 150 σπιτιών απομακρύνθηκαν από την περιοχή για λόγους ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομήρων που κρατούνταν εντός της καφετέριας.

Λίγες ώρες αργότερα η ομηρία έλαβε τέλος και σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης συνελήφθη και είναι υπό κράτηση.

Δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Έντε

Νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής, Ρενέ Φερχούλστ, είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση τριών ομήρων: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στο κέντρο του Έντε. Τρεις όμηροι μόλις απελευθερώθηκαν, αλλά η κατάσταση συνεχίζεται. Μια τρομερή κατάσταση για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Η ανησυχία μου και οι σκέψεις μου απευθύνονται σε αυτούς και τους αγαπημένους τους. Ελπίζω ότι η κατάσταση θα επιλυθεί τώρα γρήγορα και με ασφάλεια».

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε πολλά βίντεο από την κατάσταση στο χώρο που βγαίνουν στο διαδίκτυο. Σας προτρέπω να το χρησιμοποιήσετε με μεγάλη αυτοσυγκράτηση και να μην τα μοιραστείτε. Οι όμηροι που είναι πλέον ελεύθεροι, έχουν το δικαίωμα στην ειρήνη και στην ιδιωτική ζωή. Η Αστυνομία θέλει, επίσης, να μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της. Εκτός από την ανησυχία μου για τους ομήρους, καταλαβαίνω ότι αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν ξαφνικά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς και στους επιχειρηματίες του κέντρου, καθώς όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά προς το παρόν».

«Ελπίζω στην κατανόησή τους, ειδικά αυτή την ημέρα πριν από το Πάσχα [των Καθολικών]. Έχουμε ανοίξει το Δημαρχείο ως χώρο υποδοχής. Οι εμπλεκόμενες Αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση της κατάστασης με ασφαλή και ειρηνικό τρόπο. Μόλις υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, θα τις μοιραστούμε μαζί σας. Ακολουθήστε τα κανάλια της Αστυνομίας και τα δικά μας κανάλια για το θέμα αυτό», κατέληξε ο δήμαρχος.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Ολλανδία: Άνδρας κρατά ομήρους σε καφετέρια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This