Die Welt: Δεν ενεργοποιείται το άρθρο 5 αν οι Ρώσοι χτυπήσουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία!

Must Read

Η εφημερίδα επικαλείται απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου που απεφάνθη ότι εάν οι Ρώσοι χτυπήσουν τους Γάλλους, τίποτα από τον κανόνα “όλοι για έναν” και το άρθρο 5 δεν θα ισχύσει!

Οι ειδικοί της Bundestag κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια πιθανή ρωσική επίθεση στα στρατεύματα μιας από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην επικράτεια της Ουκρανίας, για παράδειγμα – της Γαλλίας, δεν θα αποτελέσει βάση για την εφαρμογή του άρθρου 5 του Χάρτη της Βορειοατλαντικής Στρατιωτικής Συμμαχίας για τη συλλογική άμυνα.

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, η συλλογική απάντηση της συμμαχίας θα ήταν δυνατή μόνο σε περίπτωση άμεσης «επίθεσης» της Ρωσίας σε μία από τις χώρες του ΝΑΤΟ ή σε εγκαταστάσεις στο έδαφός τους, ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την ίδια στιγμή πάντως, ειδικοί της Bundestag πιστεύουν ότι η συμμετοχή των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων στη σύγκρουση με την πλευρά της Ουκρανίας θα ήταν «αποδεκτή από την άποψη του διεθνούς δικαίου».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε προηγουμένως ζητήσει δημόσια την αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Επιπλέον, δεν απέκλεισε ότι η χώρα του «θα πρέπει να ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία σε κάποιο σημείο» προκειμένου να «αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς όμως απέρριψε το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This