Ο Μπάιντεν «αγανάκτησε» για τη ΜΚΟ, αλλά δεν σταματά τον Νετανιάχου

Μετά τη σφαγή των εργαζομένων της αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ap;o thn ισραηλινή αεροπορία, ο επικεφαλής του IDF παραδέχθηκε χθες πως διαπράχθηκε ένα «σοβαρό λάθος»

Must Read

Λέξεις και φράσεις δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα, που δεν έχουν βέβαια απολύτως καμία δυναμική, ώστε να μπει τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας -αλλά και οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους υποφέρουν- αποτυπώθηκαν για ακόμη ένα 24ωρο στη δημόσια σφαίρα από τα χείλη των παγκόσμιων ηγετών. Λέξεις και φράσεις που στόχο έχουν μόνο να στείλουν ένα μήνυμα -«χλιαρό», κατά πολλούς, αλλά και αμφίβολης διπλωματικής αξίας- στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, που από την πλευρά του επιμένει στο αφήγημα της συνέχισης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακο.

Μετά τη σφαγή των εργαζομένων της αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας η ισραηλινή αεροπορία, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αρκέστηκε να δηλώσει «αγανακτισμένος», κρίνοντας συγχρόνως πως ο στρατός του Ισραήλ δεν προστατεύει «αρκετά» τους εθελοντές που πάνε να μοιράσουν τρόφιμα στους «πεινασμένους» Παλαιστινίους στον θύλακο υπό πολιορκία.

«Το ακόμη πιο τραγικό είναι πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό» συνέχισε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του. Ενώ υπογραμμιζόταν στη δήλωση πως «αυτή η σύρραξη συγκαταλέγεται στις χειρότερες στη σύγχρονη Ιστορία ως προς τον αριθμό των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν σκοτωθεί».

Από την πλευρά του, πάντως, ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ παραδέχθηκε χθες πως διαπράχθηκε ένα «σοβαρό λάθος» αναφερόμενος στον βομβαρδισμό της Δευτέρας. «Το συμβάν αυτό ήταν σοβαρό λάθος» που «δεν έπρεπε να έχει γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταφορτώθηκε στο X, ενώ παράλληλα επικαλέστηκε «λαθεμένη νυχτερινή αναγνώριση» σε «πολύ περίπλοκες συνθήκες». Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ έσπευδε να εκφράσει τα «ειλικρινή συλλυπητήριά του» και «τη βαθιά θλίψη» του για τον βομβαρδισμό, ενώ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για πλήγμα «χωρίς πρόθεση», αλλά και για «τραγικό» συμβάν.

Ο ισραηλινός Τύπος πάντως την Τετάρτη δεν μασούσε τα λόγια του. Ειδικότερα, η «Haaretz» έγραφε πως, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών του στρατού του Ισραήλ, οι επτά εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen έχασαν τη ζωή τους επειδή αξιωματικοί των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στον θύλακο «κάνουν ό,τι θέλουν»!

Τέλος, πέρα από τη διεθνή κατακραυγή ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλείται να διαχειριστεί και την οργή της κοινής γνώμης. Χθες ομάδα Ισραηλινών, που ζητάει από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα, διαδήλωσε έξω από το Κοινοβούλιο, με ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση να ρίχνουν μπογιά στο γυάλινο χώρισμα μεταξύ του εξώστη των θεατών και της αίθουσας της Ολομέλειας.

«Τώρα! Τώρα!» φώναζαν χαρακτηριστικά οι συμμετέχοντες στη δυναμική κινητοποίηση, απευθυνόμενοι στους βουλευτές που βρίσκονται εντός της Κνεσέτ, λερώνοντας το τζάμι με κίτρινη μπογιά, το χρώμα της εκστρατείας τους, την ώρα που υπάλληλοι του Κοινοβουλίου τούς έβγαζαν έξω. Η διαμαρτυρία αυτή ακολουθεί τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ιερουσαλήμ με το ίδιο αίτημα, που αφορά την απελευθέρωση των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This