Εύσημα Λαβρόφ στην Κίνα για το ειρηνευτικό σχέδιο που είχε προτείνει για την επίλυση του ουκρανικού

Την ώρα που η Ουκρανία ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την αποχώρηση της Ρωσίας από όλα τα κατεχόμενα εδάφη

Must Read

Το πιο λογικό ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει προτείνει η Κίνα σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισήμανε  πως «αυτό το σχέδιο είχε επικριθεί ως αόριστο».

«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για μας είναι ότι το κινεζικό έγγραφο βασίζεται σε μία ανάλυση των λόγων αυτού που συμβαίνει και την ανάγκη να εξαλειφθούν οι αιτίες που το προκάλεσαν. Είναι δομημένο σε λογική μορφή, από το γενικό στο ειδικό», ανέφερε συγκεκριμένα σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Πριν από έναν και πλέον χρόνο, το Πεκίνο είχε προωθήσει ένα σχέδιο 12 σημείων, το οποίο παρουσίαζε τις γενικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά δεν υπεισερχόταν σε λεπτομέρειες. Το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο έτυχε χλιαρής υποδοχής εκείνη την χρονική περίοδο τόσο από τη Ρωσία, όσο και από την Ουκρανία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να δηλώνουν τότε ότι «η Κίνα παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός, αλλά αντικατοπτρίζει το “ψευδές αφήγημα” της Ρωσίας και δεν καταδικάζει την εισβολή της».

Ο Λαβρόφ πρόκειται να συναντήσει σύντομα τον Κινέζο ομόλογό του και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει τον περασμένο μήνα ότι σκέφτεται να πραγματοποιήσει στην Κίνα την πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό κατά τη νέα εξαετή του θητεία. Η Μόσχα, επαινώντας το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, θέλει να δείξει ότι είναι ανοιχτή στις ειρηνευτικές συνομιλίες, την ώρα, ωστόσο, που επιτίθεται στην ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το σχέδιο του οποίου ο Λαβρόφ χαρακτηρίζει ως «ένα μενού από το οποίο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις».

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι επιθυμεί να αρχίσει συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά αυτό θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «νέες πραγματικότητες» επί του πεδίου, όπου οι δυνάμεις της ελέγχουν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας και η Ρωσία διεκδικεί τέσσερις περιοχές ως δικές της. Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει προτείνει το δικό του(ς) ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την πλήρη αποχώρηση της Ρωσίας από όλα τα κατεχόμενα από εκείνη εδάφη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This