Συμφωνία με τουρκικές εταιρείες υπέγραψε ο γιος του στρατάρχη της Λιβύης, Χαφτάρ

Τα βρίσκουν με τον Ερντογάν και εμείς βαυκαλιζόμαστε με ανύπαρκτες επιτυχίες

Must Read

Σε νέα φάση μπαίνουν οι σχέσεις ΛιβύηςΤουρκίας, με τις δυο χώρες να έρχονται όλο και πιο κοντά, μετά το χάσμα που υπήρξε από το 2014, ενώ η ελληνική πλευρά παρακολουθεί εκ του μακρόθεν και χαίρεται με ανύπαρκτες επιτυχίες.

Σειρά συμφωνιών με τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες υπέγραψε ο γιος του στρατάρχη της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ. Ο Μπελκασίμ Χαλίφα Haftar, διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην ανατολική Λιβύη, Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Λιβύης.

Δήλωσε λοιπόν ότι υπέγραψε συμβάσεις έργου με τις τουρκικές εταιρείες BESER Engineering and Consultancy Ltd. και Silahtaroglu Construction για την υλοποίηση έργων στη Βεγγάζη.

Να επισημάνουμε δε πως η Beser Muhendislik είναι εταιρεία που έχει αναλάβει έργα κατασκευής στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας, το παλάτι δηλαδή του Ερντογάν.

Μεταξύ των συμβάσεων που υπέγραψε με τουρκικές εταιρείες ο Χαφτάρ περιλαμβάνονται και έργα για την ανοικοδόμηση των περιοχών Derne, Cebel-i Ahdar και Ecdebiye, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις αφορούν ακόμη στην ολοκλήρωση της κεντρικής βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου της Βεγγάζης, τη συντήρηση και ανάπτυξη εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και τη συντήρηση και καθαρισμό της λίμνης «23 Ιουλίου». Όπως μάλιστα δήλωσε ο γιος του Χαφτάρ, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία που δίνει στην υπογραφή των συμφωνιών: «Μαζί με τουρκικές εταιρείες, θα κάνουμε τις καθαρές παραλίες της Βεγγάζης απαλλαγμένες από ρύπους».

Η Άγκυρα εδώ και καιρό έχει εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, κίνηση που αφορά και στην πλευρά του Χαφτάρ, που παραδοσιακά υποστηρίζεται από την Αίγυπτο. Φυσικά δεν είναι άσχετη με την υπόθεση και η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This