Ο Μακρόν βλέπει «φαντάσματα»: «Η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει τους Ολυμπιακούς Aγώνες του Παρισιού»

Ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για την επίσημη τελετή έναρξής τους, σε περίπτωση που ενταθεί η τρομοκρατική απειλή

Must Read

Για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ο Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας πως διαδίδει αβάσιμες φήμες με στόχο την υπονόμευση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ειδικότερα, βρισκόμενος στα εγκαίνια του ολυμπιακού κέντρου υγρού στίβου, ο Γάλλος πρόεδρος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει βάλει στο στόχαστρο την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, απάντησε «χωρίς αμφιβολία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της πληροφόρησης» και πρόσθεσε πως «κάθε ημέρα βγάζει δημοσιεύματα που λένε ότι δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε το ένα ή το άλλο, οπότε υπάρχει κίνδυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το Παρίσι υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η Μόσχα πρόσφατα κλιμάκωσε την προπαγάνδα κατά της Γαλλίας χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς στα social media, προκειμένου να διαδίδει φήμες και παραπληροφόρηση. Όπως σημειώνει το BBC, αυτό έγινε αφότου ο Μακρόν υιοθέτησε μια πιο σκληροπυρηνική στάση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ, πλέον, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να στείλει και Γάλλους στρατιώτες στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Μεταξύ άλλων, ρωσικά site φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι Γάλλοι μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και πως ο Μακρόν ακύρωσε επίσκεψή του στο Κίεβο, επειδή φοβόταν μια ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας του.

Όσον αφορά στα των Ολυμπιακών Αγώνων, πάντως, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια για την επίσημη τελετή έναρξής τους, σε περίπτωση που ενταθεί η τρομοκρατική απειλή. Με βάση τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, στον Σηκουάνα, όπου περισσότεροι από 300.000 πολίτες θα την παρακολουθήσουν ζωντανά από τις όχθες.

«Θα είμαστε έτοιμοι. Προετοιμάζουμε διάφορα σενάρια. Αν κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο, έχουμε εναλλακτικά σενάρια», διαβεβαίωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This