Μπορέλ: «Αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος μέχρι το τέλος Μαΐου»

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ για την Παλαιστίνη, στο περιθώριο της ειδικής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

«Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη μέλη αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος μέχρι τα τέλη Μαΐου» δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ενώ λίγο νωρίτερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντείβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι έγινε πρόταση στη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός 40 ημερών και ανταλλαγή ομήρων.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία ανακοίνωσαν ότι εργαστούν από κοινού για την αναγνώριση του  παλαιστινιακού κράτους. Μάλιστα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχε δηλώσει ότι και άλλα μέλη της ΕΕ θα πιέσουν για μια τέτοια εξέλιξη, μέχρι τον Ιούλιο.

Από πλευράς του το Ισραήλ αντέδρασε κάνοντας λόγο για «επιβράβευση της τρομοκρατίας» που δεν θα έλυνε το Παλαιστινιακό και θα οδηγούσε σε νέες συγκρούσεις για τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης:

Γάζα: Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This