Λωρίδα της Γάζας: Νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες στη Χαν Γιουνίς – Αυξάνονται οι θάνατοι καταδρομέων

«Αιματηρός και δύσκολος πόλεμος», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ισραήλ

Must Read

Την ώρα που οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν τέλος κι ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στον έβδομο μήνα του, ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποίησε σήμερα τα ονόματα τεσσάρων στρατιωτών του που σκοτώθηκαν στο θύλακα.

«Οι τέσσερις καταδρομείς έχασαν τη ζωή τους χθες, Σάββατο, στη νότια Γάζα», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, έπειτα από εβδομάδες σχετικά χαμηλών απωλειών στις τάξεις του. Όπως τόνισε το Ισραήλ, οι νεκροί στρατιώτες ανέρχονται πλέον σε 604, από την στιγμή που άρχισαν οι εχθροπραξίες, τον περασμένο Οκτώβριο.

Από την πλευρά της, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μαχητές της είχαν στήσει ενέδρα κατά ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Αιματηρός και δύσκολος πόλεμος»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ δήλωσε πως ο στρατός δίνει μάχη για να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι που κρατουνται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η χώρα του είναι αντιμέτωπη με έναν «αιματηρό και δύσκολο πόλεμο» που ξέσπασε πριν από έξι μήνες.

Οι δηλώσεις του προέδρου έγιναν λίγο αφού ο στρατός ανακοίνωσε πως βρήκε το πτώμα του ομήρου Ελάντ Κατζίρ, ο οποίος «σκοτώθηκε ενώ ήταν αιχμάλωτος στη Γάζα από την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ».

«Αύριο στις 06:29 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) θα τιμήσουμε τους έξι μήνες από την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση και τη φρικτή σφαγή», ανέφερε ο Χέρτζογκ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία και συνέχισε: «Έξι μήνες έπειτα απ’ αυτό το έγκλημα ενάντια στις αδελφές και τους αδελφούς μας, ενάντια στο κράτος μας, αυτό το έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα. Έξι μήνες ενός αιματηρού και δύσκολου πολέμου».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο στρατός μάχεται για να επιστρέψουν όλοι όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα. «Έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου και ακόμα και σ’ αυτές τις ημέρες έντασης, ξέρουμε πως έχουμε ένα στρατό που θα αντιταχθεί σε όλους τους εχθρους, κοντινούς ή μακρινούς», είπε ακόμα ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This