Το σχέδιο Τραμπ για να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε… 24 ώρες!

Ο εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ θεωρεί ότι τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία «θέλουν να σώσουν τα προσχήματα και επιθυμούν μια διέξοδο»

Must Read

Το σχέδιό του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εκμυστηρεύθηκε σε στενούς συνεργάτες του ο -εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία- Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο αφορά στην παράδοση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άτομα που μίλησαν με τον Τραμπ ή τους συμβούλους του και ενημέρωσαν σχετικά -υπό τον όρο της ανωνυμίας- αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, «το σχέδιο Τραμπ είναι να πιέσει την Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία και την μεθοριακή περιοχή του Ντονμπάς στη Ρωσία». Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκφράσει την άποψη ότι τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία «θέλουν να σώσουν τα προσχήματα και επιθυμούν μια διέξοδο».

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι πολίτες που ζουν σε περιοχές της Ουκρανίας θα ήταν εντάξει με το να ήταν μέρος της Ρωσίας, σύμφωνα με αξιωματούχο που υποστήριξε πως έχει συζητήσει το θέμα απευθείας με τον Τραμπ. Πάντως, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καταστήσει σαφές πώς δεν θα δεχτεί εκχώρηση εδαφών.

Στις προσπάθειές του να επιστρέψει στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει συχνά καυχηθεί ότι, εάν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα μπορούσε να μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εντός 24 ωρών, πριν ακόμη αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του. Ωστόσο, έχει επανειλημμένα αρνηθεί να εξηγήσει δημόσια το πώς θα τερμάτιζε γρήγορα έναν πόλεμο που μαίνεται για περισσότερα από δύο χρόνια, χωρίς ορατό τέλος.

Μερικοί από τους υποστηρικτές του προσπάθησαν να τον πείσουν ότι η αποδοχή του ρωσικού ελέγχου σε τμήματα της Ουκρανίας θα διεύρυνε την εμβέλεια και την επιρροή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Πέρασα το 100% του χρόνου μου μιλώντας στον Τραμπ για την Ουκρανία», δήλωσε σχετικά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, πρώην εσωκομματικός αντίπαλος του Τραμπ και νυν σύμμαχός του. «Πρέπει ο Πούτιν να πληρώσει ένα τίμημα. Δεν μπορεί να κερδίσει», πρόσθεσε ο γερουσιαστής .

«Το εμπόριο εδάφους με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός θα άφηνε την Ουκρανία σε χειρότερη θέση και χωρίς εγγυήσεις ότι η Ρωσία δεν θα επανεξοπλιστεί και δεν θα ξαναρχίσει τις εχθροπραξίες, όπως έκανε στο παρελθόν», δήλωσε πληροφορούμενη την πρόταση του Τραμπ για τη λήξη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου η Έμα Άσφορντ, ανώτερη συνεργάτης στην ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης «Stimson Center», υποστηρίζοντας ότι «το σχέδιο Τραμπ είναι μια συμφωνία τρόμου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This