Τέλος στη «χρυσή βίζα» βάζει η Ισπανία για να σταματήσει η κερδοσκοπία στην αγορά των ακινήτων

«Οι χρυσές βίζες είναι όνειδος για την Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο να δίνεται άδεια παραμονής σε κάποιος απλώς και μόνο επειδή είναι πολυεκατομμυριούχος»

Must Read

Στο πολυδιαφημισμένο μέτρο της «χρυσής βίζας» βάζει οριστικό τέλος η Ισπανία, μετά από απόφαση της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ.

Με το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξασφάλιζε ισπανικό διαβατήριο και τριετή άδεια παραμονής και εργασίας όποιος επένδυε ποσό άνω των 500.000 ευρώ σε ακίνητα στην Ισπανία.

Το μέτρο εισήγαγε το 2013 η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, καθώς ήθελε να δώσει ώθηση στις επενδύσεις. Όμως δημιούργησε σοβαρότατο πρόβλημα στη στέγαση και αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες ακινήτων αύξαναν κατακόρυφα τις τιμές για να πωληθούν ακριβά σε ξένους, ενώ οι κάτοικοι της χώρας δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν κατοικία.

Η απόφαση του Πέδρο Σάντσεθ θα επικυρωθεί την Τρίτη 9 Απριλίου από το υπουργικό συμβούλιο και όπως δήλωσε, στόχος είναι να σταματήσει η κερδοσκοπία στην αγορά των ακινήτων που πλήττει την Ισπανία. Ακόμη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας τόνισε πως η κατάργηση της «χρυσής βίζας» θα δώσει τη δυνατότητα να καταπολεμηθούν οι «κερδοσκοπικές επενδύσεις», από τις οποίες πλήττονται «πολλοί νέοι και οικογένειες» καθώς αδυνατούν να βρουν στέγη.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας και εκπρόσωπος του ακροαριστερού κόμματος Sumar, του συμμάχου των Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση, Έρνεστ Ουρτασούν, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι χρυσές βίζες είναι όνειδος για την Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο να δίνεται άδεια παραμονής σε κάποιος απλώς και μόνο επειδή είναι πολυεκατομμυριούχος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This