Η Άγκυρα τιμωρεί το Ισραήλ για τη Γάζα με εμπάργκο στις εξαγωγές 54 τουρκικών προϊόντων

«Μέχρις ότου κηρύξει κατάπαυση του πυρός και επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας...»

Must Read

Στην επιβολή εμπάργκο κατά του Ισραήλ προχωρά η Τουρκία, απαγορεύοντας τις εξαγωγές σε 54 κατηγορίες προϊόντων και κηρύσσοντας έτσι εμπορικό πόλεμο στο Τελ Αβίβ για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αποφασίσαμε να λάβουμε σειρά νέων μέτρων κατά του Ισραήλ (…) Θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια όργανα και θα συνεχιστούν μέχρις ότου το Ισραήλ κηρύξει κατάπαυση του πυρός και επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε σε χθεσινή του έκτακτη ενημέρωση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, με τη συγκεκριμένη απόφαση να έρχεται μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών για τον Ταγίπ Ερντογάν και εν μέσω έντονης κριτικής στο εσωτερικό της Τουρκίας για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με το Ισραήλ.




«Ως Τουρκία, δείξαμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, με το συνολικό ποσό βοήθειας που έχουμε στείλει στην περιοχή μέχρι σήμερα να ξεπερνά τους 45 χιλιάδες τόνους», τόνισε σχετικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, το Τελ Αβίβ απαντά πως θα προετοιμάσει τους δικούς του εμπορικούς περιορισμούς σε προϊόντα προς την Τουρκία, ενώ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι θυσιάζει τα οικονομικά συμφέροντα του λαού του, για χάρη της Χαμάς. «Διέταξα να ετοιμαστεί μια άλλη λίστα προϊόντων, τα οποία το Ισραήλ θα εμποδίζει την εξαγωγή τους στην Τουρκία και, επιπλέον, διέταξα να επικοινωνήσουμε με χώρες και οργανισμούς στις ΗΠΑ και να ζητήσουμε να σταματήσουν τις επενδύσεις στην Τουρκία και να αποτρέψουν την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων», ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στο X ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This