Ουκρανία: Εντολή να απομακρυνθούν οικογένειες από 47 χωριά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία

Καθημερινοί οι βομβαρδισμοί ουκρανικών πόλεων

Must Read

Οι αρχές της περιφέρειας του Χαρκόβου, η οποία βομβαρδίζεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τις ρωσικές δυνάμεις, έδωσε εντολή για την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από τρεις περιοχές στο Χάρκοβο, τις Μποχοντούχιβ, Χάρκοβο και Ιζιούμ. Αφορά 47 χωριά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.




 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε χθες έκκληση στους δυτικούς συμμάχους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περισσότερα όπλα καθώς πάνω από δώδεκα ενεργειακοί σταθμοί έχουν καταστραφεί ή τεθεί εκτός λειτουργίας από τα μέσα Μαρτίου λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Χρειαζόμαστε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλη αμυντική βοήθεια, όχι απλώς να κλείνουμε τα μάτια και να έχουμε μακρές συζητήσεις», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε το αίτημα έπειτα από συνάντηση που είχε χθες στο Βίλνιους με τον Λιθουανό πρόεδρο Γκιτάνας Ναουσέντα. «Για μας η αντιαεροπορική άμυνα είναι το υπ’αριθμόν ένα θέμα, η πρώτη προτεραιότητα», σημείωσε ο Ζελένσκι.

*Φωτό από αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This