Η Τζόρτζια Μελόνι καταδικάζει την παρένθετη μητρότητα – «Τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα»

«Υποστηρίζω το νομοσχέδιο που την καθιστά οικουμενικό έγκλημα» τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Must Read

Mε σκληρούς όρους αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή η Τζόρτζια Μελόνι στην παρένθετη μητρότητα, η οποία είναι ήδη παράνομη στην Ιταλία, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη πρακτική».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια απάνθρωπη πρακτική. Τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο και πρόσθεσε: «Υποστηρίζω το νομοσχέδιο που την καθιστά οικουμενικό έγκλημα. Ελπίζω να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό». Με το εν λόγω νομοσχέδιο που παρουσίασε το κόμμα της Μελόνι, θα είναι δυνατό, πλέον, να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά Ιταλών οι οποίοι βρίσκουν παρένθετες μητέρες σε άλλες χώρες (όπως η Ελλάδα), όπου αυτή η πρακτική παραμένει νόμιμη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, το νομοσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Γερουσία, προβλέπει πρόστιμα έως ένα εκατομμύριο ευρώ και διετή ποινή φυλάκισης για όσους εμπλέκονται σε υπόθεση παρένθετης μητρότητας.

Το συνέδριο στο οποίο μίλησε η Τζόρτζια Μελόνια επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, κάτι που, όπως τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνησή της. «Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε στην πηγή της τη δραματική τάση υπογεννητικότητας, η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας».

Καμία παρέμβαση, συνέχισε, δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε για χρόνια «η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επικρίνει επανειλημμένα την παρένθετη μητρότητα. Μάλιστα, σε νέο έγγραφο που εξέδωσε το Βατικανό πριν από λίγες ημέρες, καλούσε η πρακτική αυτή να αναγνωριστεί ως «οικουμενικό έγκλημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This