Δυσφορία ΗΠΑ για το πλήγμα του IDF στο ιρανικό προξενείο – Κίνδυνος ευρείας ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι θα χτυπήσει με νέο όπλο το Ιράν και θα το στείλει στην εποχή της Πέτρας!

Must Read

Την στιγμή που ο φόβος για ευρεία ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή εντείνεται, οι σχέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται πως έχουν διαρραγεί. Τα τύμπανα πολέμου μετά την πυραυλική επίθεση του IDF εναντίον Φρουρών της Επανάστασης στο έδαφος της Συρίας ηχούν ολοένα και περισσότερο, και όλοι προετοιμάζονται για κλιμάκωση της έντασης.

Όπως έγραψε την Παρασκευή η Washington Post, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε την δυσφορία της Ουάσινγκτον για το χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στην Δαμασκό. Ο Λόιντ Όστιν επέκρινε τον Ισραηλινό ομόλογό του διότι δεν προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τον εν λόγω πλήγμα.

Όπως του επεσήμανε, το Τελ Αβίβ όφειλε να είχε πληροφορήσει εκ των προτέρων για τα πολεμικά του σχέδια, καθώς αυτά έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή.

Σε επαφή ΙΡΑΝ και ΗΠΑ 

Εν τω μεταξύ, το CBS αναφέρει ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον, στην οποία έχει δώσει την προσήκουσα ενημέρωση για το επικείμενο απαντητικό χτύπημα στο Ισραήλ. Επίσημες πηγές των ΗΠΑ που επικαλείται το CBS υποστηρίζουν ότι η ιρανική επίθεση ενδέχεται να ξεκινήσει απόψε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα ξεκινήσει με πυραύλους.

Πριν από λίγο, ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι μέλος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε: «Εκτός από κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, το Ιράν πρόκειται να επιτεθεί στο Ισραήλ. Η απόκριση και ο κίνδυνος κλιμάκωσης θα εξαρτηθούν από το πώς και με τι οπλα θα επιτεθούν».

Την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με το CBS, Κατάρ και Κουβέιτ δήλωσαν στους Αμερικανούς ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ιράν να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο τους για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Πολεμικό Συμβούλιο στο Τελ Αβίβ

Με κορυφαίους αξιωματούχους συναντάται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ με αντικείμενο την επικείμενη επίθεση του Ιράν. Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου συνεδριάζει με μέλη του Πολεμικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, και του στελέχους της αντιπολίτευσης, Μπένι Γκαντζ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CBS ότι το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκάδες πυραύλους κρουζ και ενδεχομένως βαλλιστικούς πυραύλους.

Οι αναφορές των ισραηλινών ΜΜΕ υποδηλώνουν ότι εάν το Ιράν στοχεύσει απευθείας στρατηγικές εγκαταστάσεις στο Ισραήλ, τότε η Ιερουσαλήμ πιθανότατα θα απαντήσει με τρόπο βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας: μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση.

Αν και ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί ηλεκτρομαγνητική βόμβα, τα αποτελέσματά της είναι γνωστά. Δεν βλάπτει τον άνθρωπο, αλλά δημιουργεί μεγάλο EMP (ηλεκτρομαγνητικό παλμό) στις γύρω περιοχές καταστρέφοντας εντελώς όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Οι ειδικοί λένε ότι ένα χτύπημα του Ισραηλινού EMP στο Ιράν θα το «φέρει πίσω στην πέτρινη εποχή»

 




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι αμερικανοί παντα γνωρίζουν πολλές μέρες νωρίτερα τι είναι να συμβεί. Το θέμα είναι ότι έχουν γεμίσει το παγκόσμιο με πολέμους στην Ουκρανία, στη μέση Ανατολή και προσεχώς στην ταιβάν με τη Κίνα. Οι άνθρωποι θέλουν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο γιατί αυτοί είναι, έτσι είναι η φύση τους, τρομοκράτες. Σερίφηδες. Ξεφτίλες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This