Περιορισμένης κλίμακας πλήγματα από το Ισραήλ στο Ιράν βλέπουν οι Αμερικανοί

«Οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές»

Must Read

Εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν για την συντονισμένη επίθεση με drones και πυραύλους βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν την Τρίτη όλοι τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για αυτοσυγκράτηση προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι ο IDF θα καταφέρει πλήγματα περιορισμένης έκτασης στο Ιράν, προκειμένου να μην υπάρξει αφορμή για ανταπάντηση που θα αποτελέσει την θρυαλίδα για μεγαλύτερη ανἀφλεξη στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ «είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» εάν το Τελ Αβίβ δεν απαντήσει, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές».

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή» συνέχισε και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν.

Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν, είναι πιθανόν να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Το Ισραήλ δεν έχει ενημερώσει επίσημα την Ουάσινγκτον για όποιο χτύπημα στο Ιράν. Το Πολεμικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει πως θα γίνει επίθεση από τον IDF, αλλά δεν έχει καταλήξει στο πώς και το πότε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This