Google: Με καταλήψεις και καθιστική διαμαρτυρία αντιδρούν υπάλληλοι της εταιρείας στη συνεργασία της με το Ισραήλ

Αίτημα των διαδηλωτών να αποχωρήσει η Google από μια σύμβαση ύψους... $1,2 δισ. για την παροχή υπηρεσιών προς την κυβέρνηση Νετανιάχου

Must Read

Kαθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη υπάλληλοι της Google στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη συνεργασία του τεχνολογικού κολοσσού με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η «Washington Post», διαδηλωτές εισέβαλλαν το πρωί στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της Google Cloud, Thomas Kurian, στα γραφεία της εταιρείας στο Sunnyvale, και υποσχέθηκαν να παραμείνουν εκεί έως ότου η εταιρεία ανταποκριθεί στο αίτημά τους να αποχωρήσει η Google από μια σύμβαση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μοιράζεται με την Amazon για την παροχή υπηρεσιών cloud και κέντρων δεδομένων προς την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, άλλη ομάδα διαδηλωτών πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τη Zelda Montes, υπάλληλο της Google που συμμετέχει στη διαμαρτυρία. Στις αρχές Μαρτίου, η Google απέλυσε έναν εργαζόμενο που διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανώτατου στελέχους της στο Ισραήλ, σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, ενώ ανάλογες διαδηλώσεις συμβαίνουν σε -σχεδόν- καθημερινή βάση, από την ημέρα που οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα στη διασυνοριακή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η σύμβαση Nimbus

Οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι της Google αντιτάσσονται στη σύμβαση Nimbus, η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές το 2021. Βασική αιτία το γεγονός πως Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν τότε στους δημοσιογράφους ότι οι όροι της συμφωνίας απαγορεύουν στην Google και την Amazon να αρνούνται συγκεκριμένες υπηρεσίες στην κυβέρνηση Νετανιάχου, εγείροντας ανησυχίες σε εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας ότι η εργασία τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Την περασμένη εβδομάδα, το περιοδικό «Time» ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα η Google έχει πάρε-δώσε με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Google πουλά αυτή την τεχνολογία στην ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό και λέει ψέματα στους υπαλλήλους της γι’ αυτήν», δήλωσε πικραμένη η Zelda Montes.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This