Κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό ότι παρασύρει στο θάνατο Παλαιστίνιους αμάχους με ήχους παιδιών που κλαίνε

Must Read

Στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat που βρίσκεται στη μέση της Λωρίδας της Γάζας (πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντέιρ αλ-Μπάλαχ), ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τετρακόπτερα (quadcopter) drones που μιμούνται παιδικές κραυγές και γυναικείες κραυγές.

Ηχογραφήσεις που παίζουν τα ισραηλινά drones, με σκοπό να εξαναγκάσουν και να παρασύρουν τους κατοίκους του στρατοπέδου να βγουν στους δρόμους, όπου μπορούν εύκολα να στοχοποιηθούν από ελεύθερους σκοπευτές και άλλα όπλα.

Αυτό κατέγραψε η ΜΚΟ Euro-Med Monitor*, η αναφορά της οποίας κάνει λόγο για νέα τακτική εκφοβισμού και δολοφονιών, από τον ισραηλινό στρατό.

Μαρτυρίες από κατοίκους του στρατοπέδου, οι οποίες δόθηκαν στην ομάδα της ΜΚΟ, επιβεβαιώνουν ότι ο ήχος των γυναικών που ουρλιάζουν και των μωρών που κλαίνε, ακούστηκε αργά το βράδυ τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα. Όταν κάποιοι από τους κατοίκους βγήκαν για έρευνα και προσπάθησαν να βοηθήσουν, πυροβολήθηκαν από ισραηλινά drones quadcopter.

Οι αυτόπτες μάρτυρες  μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι χρησιμοποιούνται ακόμα από τα ισραηλινά τετρακόπτερα ήχοι συγκρούσεων, τεθωρακισμένων που κινούνται, φωνές Παλαιστινίων μαχητών και τραγούδια στα εβραϊκά και τα αραβικά.

Ένας 20χρονος κάτοικος του στρατοπέδου ανέφερε στην ομάδα του Euro-MedMonitor:

«Καθόμασταν το βράδυ όταν ακούσαμε φωνές κοριτσιών και γυναικών να ουρλιάζουν: ‘Έλα, βοήθησέ με, είμαι τραυματίας!’ Βγήκαμε να μάθουμε τι συνέβαινε. Δεν βρέθηκαν γυναίκες, αλλά στοχοποιηθήκαμε απευθείας από ένα drone τετρακόπτερο. Έφυγα μέσα και δύο άνθρωποι ακριβώς μπροστά μου τραυματίστηκαν σοβαρά. Λόγω των συνεχιζόμενων πυροβολισμών, δεν μπορέσαμε να τους περιθάλψουμε, οπότε καλέσαμε ασθενοφόρο και έφτασαν για να τους μεταφέρουν. Πολλοί κάτοικοι άκουσαν αυτούς τους ήχους και ανταποκρίθηκαν για να παράσχουν βοήθεια».

Μια 60χρονη γυναίκα ανέφερε ότι άκουσε δυνατούς πυροβολισμούς, στη συνέχεια άκουσε κραυγές αγωνίας γυναικών, ενημερώνοντας τους κατοίκους ότι τα παιδιά τους τραυματίστηκαν και παρακαλούσαν για βοήθεια.

Συνέχισε, λέγοντας: «Αυτός ο ήχος συνεχίστηκε για περίπου 10 με 15 λεπτά, αλλά κανείς μας δεν βγήκε έξω γιατί ήταν πολύ αργά και ήξερα ότι ήταν ηχογραφήσεις από αεροπλάνα».

Σύμφωνα με το Euro-Med Monitor, τουλάχιστον επτά άνθρωποι στοχοποιήθηκαν από τους Ισραηλινούς έχοντας παρασυρθεί στο δρόμο ακούγοντας τους ήχους.

*Το Euro-Med Human Rights Monitor είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση υπό την ηγεσία της νεολαίας που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ατόμων σε όλη την Ευρώπη και την περιοχή της ΜΕΝΑ, ιδιαίτερα εκείνων που ζουν υπό κατοχή, στη δίνη του πολέμου ή της πολιτικής αναταραχής και/ή έχουν εκτοπίστηκε λόγω διώξεων ή ένοπλων συγκρούσεων. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και είναι εγγεγραμμένο στην Ελβετία. Ο Ramy Abdu, Πρόεδρος του Euro-Med Monitor, είναι Επίκουρος Καθηγητής Νομικής και Οικονομικών, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει γραφεία στη Γενεύη, τη Σουηδία και την Παλαιστίνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This