Σημαία παγιδευμένη με εκρηκτικά τραυματίζει Ισραηλινό στρατιώτη – Το βίντεο ντοκουμέντο

Must Read

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (21/04) στη Δυτική Όχθη. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας ισραηλινός στρατιώτης βλέπει τη σημαία της Παλαιστίνης και πηγαίνει προς τα εκεί. Την κλωτσάει και τραυματίζεται, καθώς ήτανε παγιδευμένη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.




 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης των Διασωστών Χωρίς Σύνορα, στον 28χρονο άνδρα προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες για ελαφρά τραύματα, καθώς αρνήθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν ισραηλινοί στρατιώτες για να αναζητήσουν υπόπτους για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Μαίνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα

Εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, το Ισραήλ προχωρά σε εντατικοποίηση των περιφερειακών χτυπημάτων εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, αλλά και χτυπημάτων στη Δυτική Όχθη. Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου «ενέκρινε περαιτέρω μέτρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί την Κυριακή.




 

Ανάμεσα στα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι και η «επιχείρηση» στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές χώρες  να μην προχωρήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στην πόλη όπου έχουν καταφύγει σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του μικρού θυλάκου. Την ίδια στιγμή, παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν την Ράφα εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης.

Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ και Ιράν απειλούν με ευρεία σύρραξη στην Μέση Ανατολή

Επιπλέον, οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίζονται σε όλη τη Γάζα, με επτά νεκρούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ μετά από μια ημέρα βομβιστικών επιθέσεων που σκότωσαν 24 άτομα στη νότια πόλη Ράφα – μεταξύ των οποίων 16 παιδιά και έξι γυναίκες.




 

Η ισραηλινή ηγεσία χαρακτηρίζει την «επιχείρηση» στη Ράφα απαραίτητη παρά τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του βασικού συμμάχου του Ισραήλ, των ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο θα καταστραφούν και οι τελευταίες μονάδες του στρατιωτικού βραχίονά της Χαμάς. Αλλιώς θα υπάρξει ανασυγκρότησή του.

Η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει λέει το Ισραήλ

Το Ισραήλ δήλωσε ότι έχει εντείνει τις προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επικρίσεις που δέχεται από τον ΟΗΕ, Την Πέμπτη, 276 φορτηγά με τρόφιμα και φάρμακα ταξίδεψαν στην εμπόλεμη παράκτια περιοχή, όπως ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, η ισραηλινή υπηρεσία COGAT που είναι επιφορτισμένη με τις παλαιστινιακές υποθέσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Την ίδια ημέρα, 144 παλέτες με τρόφιμα ρίχθηκαν από αέρος. Άλλα 700 φορτηγά πέρασαν από τους ελέγχους ασφαλείας και περίμεναν πίσω από το σημείο ελέγχου Κερέμ Σαλόμ στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου οι οργανώσεις αρωγής των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβουν τη διανομή των προμηθειών, σύμφωνα με την COGAT.

Συνολικά 100 φορτηγά έχουν φέρει ανθρωπιστικές προμήθειες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 210 πτώματα από ομαδικό τάφο που βρέθηκε μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις.




*ΦΩΤΟ ΑΠΟ GLOMEX

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This