Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την κατηγορία της (κινεζικής) κατασκοπείας

Πρόκειται για τον Μαξιμίλιαν Κραχ του ακροδεξιού AfD

Must Read

Νέο διπλωματικό επεισόδιο ΓερμανίαςΚίνας!

Ένας ακόμη Γερμανός υπήκοος άλλωστε, συνελήφθη, καθώς φέρεται να ήταν μέλος της κινεζικής μυστικής υπηρεσίας και διέρρευσε μάλιστα πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο φερόμενος κατάσκοπος φέρεται να εργάζεται για τον Γερμανό ακροδεξιό πολιτικό Maximilian Krah στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο άνδρας κατηγορήθηκε επίσης για κατασκοπεία μελών της κινεζικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, σύμφωνα με την μετάφραση του CNBC. Ο φερόμενος κατάσκοπος ονομαζόταν Jian G. και ταυτοποιήθηκε ως υπάλληλος Γερμανού βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το 2019.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής είναι ο Μαξιμίλιαν Κραχ του ακροδεξιού AfD. Τα γραφεία τους φέρονται να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στο κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αλλά ο φερόμενος κατάσκοπος δεν έχει μεταβεί καθόλου εκεί, όπως είπαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Τον Ιανουάριο του 2024 ο κατηγορούμενος μοιράστηκε επανειλημμένα πληροφορίες σχετικά με διαπραγματεύσεις και αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον εργοδότη του στις υπηρεσίες πληροφοριών», σημείωσε η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Εάν επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε κατασκοπεία για κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε αυτό θα ήταν μια επίθεση στην ευρωπαϊκή δημοκρατία εκ των έσω. Όποιος απασχολεί ένα τέτοιο άτομο φέρει ευθύνη», δήλωσε η Νάνσυ Φέιζερ, Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών. Συνελήφθησαν επιπροσθέτως τρεις Γερμανοί και δύο Βρετανοί πολίτες για φερόμενη κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τους ισχυρισμούς για κατασκοπεία στη Γερμανία, λέγοντας ότι η «υπηρεσία» γύρω από τέτοιες κατηγορίες «έχει ως στόχο να δυσφημήσει και να καταστείλει την Κίνα», όπως ανέφερε το Reuters. Το υπουργείο είπε επίσης ότι ελπίζει «η Γερμανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λεγόμενη κατασκοπευτική απειλή για να χειραγωγήσει πολιτικές αφηγήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This