Ο Ερντογάν προσάρτησε το Βόρειο Ιράκ!

Προκλητική η αφωνία της Δύσης για ακόμη μια φορά

Must Read

Αφωνία στη Δύση για την προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας αναφορικά με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερμπίλ του Ιράκ και τη συνάντησή του με τον αχυράνθρωπο του, Μπαρζανί.

Μάλιστα το TRT έσπευσε να γράψει σε πανηγυρικό τόνο:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, Νετσιρβάν Μπαρζανί και τον Πρωθυπουργό της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, Μασρούρ Μπαρζανί στην πόλη Ερμπίλ του Ιράκ.

Επί τάπητος τέθηκαν περιφερειακά και παγκόσμια θέματα καθώς επίσης και το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίηση του που βλέπουν το Ιράκ να απομακρύνεται από τη βία μέρα με τη μέρα και είπε ότι ήρθε πια η ώρα να αφαιρεθεί το θέμα της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK από την ατζέντα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία αποδίδει σημασία στην ενότητα που επιδεικνύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα για να την οδηγήσουν στο επόμενο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι υπογράφηκαν πολύ περιεκτικά νομικά κείμενα με το Ιράκ και ότι αυτή η προοπτική συνεργασίας καλύπτει και την περιοχή της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ.

Υπογραμμίζοντας ότι ο «Δρόμος της Ανάπτυξης» που ανακοινώθηκε στον κόσμο με το μνημόνιο κατανόησης που υπογράφηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη, θα εξυπηρετήσει την ευημερία και την ειρήνη ολόκληρου του Ιράκ, ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας είπε ότι οι διοικήσεις της Βαγδάτης και του Ερμπίλ πρέπει να εγκαθιδρύσουν έναν υγιή διάλογο και σχέση συνεργασίας χωρίς να επιτρέπουν την παρέμβαση τρίτων.

Εκφράζοντας την επιθυμία της Τουρκίας να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις με την Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Ιράκ, ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι είναι σημαντικό να ανοίξει η Συνοριακή Πύλη Οβάκιοϊ-Φισχαμπούρ το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει η διέλευση οχημάτων από τη συνοριακή πύλη Ντερέτζικ-Ζέτι.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως θα προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκομάνων της περιοχής, ιδιαίτερα η πολιτική τους εκπροσώπηση.

Η Προεδρία της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ εξέδωσε ανακοίνωση για τις επαφές του Προέδρου Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, Νετσιρβάν Μπαρζανί, και ο Πρωθυπουργός της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης του Ιράκ, Μασρούρ Μπαρζανί, στις συναντήσεις τους με τον Πρόεδρο Ερντογάν εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναπτύξουν τις σχέσεις με την Τουρκία σε κάθε τομέα και ευχαρίστησαν για τη βοήθεια προς την Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Ιράκ στις δύσκολες στιγμές και τη συνεργασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This