Κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα οι ένοπλοι της Χαμάς

Στις ειρηνευτικές συνομιλίες η οργάνωση εμμένει στα αιτήματά της

Must Read

Με την συμπλήρωση 200 ημερών από την έναρξη του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, η στρατιωτική πτἐρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε την κλιμάκωση των επιθέσεων σε όλα τα μέτωπα. Ο Άμπου Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ, μίλησε την Τρίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το δύκτυο Al Jazeera. Zήτησε επίσης την ένταση των πολεμικών ενεργειών στην Δυτική Όχθη και την Ιορδανία, «ένα από τα σημαντικότερα αραβικά μέτωπα».




 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπλεξε το εγκώμιο του Ιράν για την επίθεση στο Ισραήλ, στις 13 Απριλίου, λέγοντας ότι τα πλήγματα με drones «έθεσαν νέους κανόνες, και προκάλεσαν σύγχυση στον εχθρό και σε εκείνους που βρίσκονται πίσω του».

Στις ειρηνευτικές συνομιλίες η Χαμάς εμμένει στα αιτήματά της, τον τερματισμό της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ, την απόσυρση τoΥ IDF από τηn Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων στα βόρεια της Λωρίδας και την άρση του αποκλεισμού του θυλάκου. συνέχισε ο εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση του κατακτητή καθυστερεί την επίτευξη συμφωνίας για την ανταλλαγή ομήρων και προσπαθεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες των μεσολαβητών για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» υποστήριξε ο Άμπου Ουμπάιντα




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This