Ισπανία: Για διαφθορά ελέγχεται η σύζυγος του πρωθυπουργού

Must Read

Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (24/04) ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, Μπεγκόνια Γκόμεθ, είναι στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά. Επιπλέον, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της για «άσκηση επιρροής» και «διαφθορά», έπειτα από αγωγή που κατέθεσε μια οργάνωση κατά της διαφθοράς που θεωρείται πως πρόσκειται στην ακροδεξιά.

Ερωτηθείς σήμερα, στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση αυτή, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε πως έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. «Μία ημέρα όπως η σημερινή, έπειτα από τα νέα που άκουσα, ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω στη δικαιοσύνη της χώρας μου» δήλωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης.

Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Τύπου για την υπόθεση αυτή, η ισπανική δεξιά πολλαπλασίασε τις επικρίσεις εναντίον του πρωθυπουργού.

Ερευνα για κρατική χρηματοδότηση

Η αποκάλυψη έγινε από τον διαδικτυακό ειδησεογραφικό ιστότοπο El Confidencial, η προκαταρκτική αυτή έρευνα αφορά τις σχέσεις της Μπεγκόνια Γκόμεθ με ιδιωτικές εταιρείες που είχαν λάβει κρατική βοήθεια στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού ή υπέγραψαν συμβόλαια με το κράτος, ενόσω ο σύζυγός της ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 16 Απριλίου έπειτα από αγωγή της ένωσης «Manos limpias» (Καθαρά Χέρια), ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση το δικαστήριο της Μαδρίτης.

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις σχέσεις της με τον ισπανικό τουριστικό όμιλο Globalia, στον οποίο ανήκει η αεροπορική εταιρία Air Europa, τη στιγμή που η τελευταία συνομιλούσε με την κυβέρνηση για την εξασφάλιση βοήθειας, μετά τη μεγάλη πτώση στην αεροπορική κυκλοφορία που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Εκείνη την περίοδο η Γκόμεθ διηύθυνε το IE Africa Center, ένα ίδρυμα που συνδέεται με την εμπορική σχολή της Μαδρίτης IE University, θέση την οποία εγκατέλειψε το 2022.

Σύμφωνα με το El Confidencial, το IE Africa Center είχε «υπογράψει συμφωνία χορηγίας με την Globalia το 2020» και η Γκόμεθ είχε συμμετάσχει σε «ιδιωτική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Χαβιέρ Ιντάγλκο την περίοδο που η Globalia διαπραγματευόταν το σχέδιο διάσωσής της ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την κυβέρνηση».

Το σχέδιο αυτό επέτρεψε την παραχώρηση 475 εκατομμυρίων ευρώ στην Air Europa τον Νοέμβριο του 2020.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και τώρα είναι υπό παραίτηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τι διάολο, μόνο στην Ελλάδα έχουμε τέτοια παχύδερμα, που η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό των;

  2. Φαντάζεστε να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο εδώ; Η ισπανική Δικαιοσύνη κάθισε στο σκαμνί και την αδελφή τού βασιλιά και τον σύζυγό της, πριν κάποια χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This