Θα βγάλει εισιτήριο για Ουάσιγκτον ο Ερντογάν;

Φουντώνουν τα σενάρια για ακύρωση της συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν

Must Read

Στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο αναμένεται να βρεθεί στις 9 Μαΐου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακύρωση της.




 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet «οι σχέσεις με τη Χαμάς φέρνουν ρίσκο στις επαφές Άγκυρας-Ουάσινγκτον» δίνοντας περισσότερες βάσεις στο όργιο φημών περί ακύρωσης του ταξιδιού Ερντογάν στις ΗΠΑ.

Ο αρθρογράφος Μουσταφά Μπαλμπάι αναφέρει πως «πριν από την επίσκεψή του Χανίγια, ο Ερντογάν ταύτισε τη Χαμάς με τις Εθνικές Δυνάμεις, το πνεύμα της έναρξης του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας. Φυσικά, ο Χανίγια εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό. Ενώ ο Ερντογάν υπογράμμισε την υποστήριξή του στη Χαμάς, εξήγησε ότι αυτό θα έχει ένα τίμημα και ότι ήταν διατεθειμένος να το ρισκάρει.

Οι παρασκηνιακές πληροφορίες για τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον είναι κυριολεκτικά τρομακτικές. Στο παρασκήνιο υπάρχει η πληροφορία πως οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει το εξής μήνυμα στην Άγκυρα: Η Χαμάς αποσύρεται από το Κατάρ. Εάν η Τουρκία για την Χαμάς αντικαταστήσει το Κατάρ τότε θα υπάρξουν συνέπειες. Λέγεται ότι μία από τις συνέπειες είναι ότι μπορεί να ακυρωθεί η επίσκεψη της 9η Μαΐου στις ΗΠΑ».

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This