Ευρωεκλογές 2024: Εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στους νέους για την προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη

«Οι νέοι 18-24 ετών εγκαταλείπουν τον Μακρόν και το στρατόπεδό του»

Must Read

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται (σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις) τα ποσοστά πρόθεσης ψήφων που λαμβάνει, ενόψει Ευρωεκλογών, η προσκείμενη στην παράταξη Μακρόν, λίστα της Βαλερί Αγιέρ, στους νέους ηλικίας 18-24 ετών.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μέσω Eurotrack OpinionWay – Vae Solis που πραγματοποιήθηκαν για την εφημερίδα “Les Echos”, το προσκείμενο στην προεδρική πλειοψηφία ψηφοδέλτιο της Αγιέρ συγκεντρώνει μόλις το 3% των προθέσεων ψήφου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η τάση η συγκεκριμένη επιβεβαιώνεται και από άλλες δημοσκοπικές έρευνες, όπως αυτή της Harris Interactive. Σύμφωνα με την οποία το ποσοστό φτάνει ως το 7% στις ηλικίες 18-24 ή ακόμη και το 4%, βάσει της έρευνας της Ipsos και της Ifop.

«Οι νέοι 18-24 ετών εγκαταλείπουν τον Μακρόν και το στρατόπεδό του σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2022»,λέει ο Μπρις Τεντουριέ διευθύνων σύμβουλος της Ipsos France, με τον Ζαν Ντανιέλ Λεβί της Harris Interactive να σημειώνει ότι «αυτή η ηλικιακή ομάδα ανησυχεί για ζητήματα που σχετίζονται με την οικολογία ή τα κοινωνικά ζητήματα αλλά θεωρεί ότι ο Μακρόν δεν τα αντιμετωπίζει. Τους δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους».

Σε σχετικές συνοδευτικές εκθέσεις σημειώνεται η στροφή των νέων Γάλλων προς την ακροδεξιά, αλλά και προς τα ψηφοδέλτια σοσιαλιστών και οικολόγων, ενώ αναφέρεται ότι η ρήξη είναι ξεκάθαρη από το 2022, κυρίως μετά τον μεταναστευτικό νόμο και την μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό.

Το μεγάλο ποσοστό αποχής των νέων που ξεπερνά το 70%, είναι κάτι αξιοσημείωτο, με τον Μπρουνό Ζαμπάρτ, αντιπρόεδρο της OpinionWay, να εξηγεί ότι «οι νέοι ψηφίζουν λιγότερο, αλλά η εγκατάλειψη της ψήφου στον Μακρόν είναι σημαντική».

Στην ομάδα προεκλογικής εκστρατείας της Αγιέρ δεν αρνούνται τα στοιχεία, ωστόσο σημειώνουν: «Oι νέοι αποφασίζουν αργά, επομένως θα έχουμε πιο στοχευμένες επιχειρήσεις στο τέλος της εκστρατείας. Αλλά πρέπει να κινητοποιηθούμε για να τους προσεγγίσουμε, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο λαμβάνουν πληροφορίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This