Νέα καλοπιάσματα από τον Σαρλ Μισέλ στην Τουρκία: «Θα θέλαμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά» 

Ετοιμάζονται για είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030;

Must Read

Μόλις αντέδρασε η Τουρκία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Ειδική Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ και ανακοίνωσε πως ο Χακάν Φιντάν δεν θα παραστεί στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, οι Βρυξέλλες άρχισαν τα καλοπιάσματα.

Αυτό αποτυπώνεται από όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας μάλιστα και τη φιλοδοξία για διεύρυνση της ΕΕ μέχρι το 2030!

Μιλώντας σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε πως όταν οι υποψήφιες χώρες επιτύχουν τις απαιτήσεις, πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι συνέβη αυτό και πρέπει να υπάρξει η πολιτική απόφαση. Και συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα για κάποιες χώρες θα μπορούσε να είναι νωρίτερα, όπως για παράδειγμα το 2027, το 2028 ή το 2029.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε σχέση με το μήνυμα της ΕΕ προς την υποψήφια προς ένταξη Τουρκία, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την υιοθέτηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις 17 Απριλίου που αναφέρει ότι «δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια προσέγγιση που συνδέει την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ με το Κυπριακό», ο κ. Μισέλ απάντησε ότι «το μήνυμά μας είναι εξαιρετικά σαφές, είναι ξεκάθαρο. Είχαμε τη στρατηγική συζήτηση πριν από δύο εβδομάδες και σας προσκαλώ να διαβάσετε τα συμπεράσματα. Κάθε λέξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Πρώτον, θα θέλαμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με την Τουρκία γιατί έχουμε κοινό συμφέρον για ένα σταθερό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο. Επομένως, θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη πρόοδος στον τομέα αυτής της διαδικασίας του ΟΗΕ σχετικά με την Κύπρο είναι θεμελιώδες στοιχείο. Όταν συνεργαζόμαστε με τρίτες χώρες, λαμβάνουμε υπόψη την παγκόσμια εικόνα και όλα τα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα συμπεράσματά μας είναι ξεκάθαρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This