Θα απαγορευθεί το TikTok στην Ευρώπη; Δήλωση-«βόμβα» από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν 

Τι απάντησε στην πρόεδρο της Κομισιόν εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας

Must Read

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την απαγόρευση του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά το νομοσχέδιο για απαγόρευση της δημοφιλούς κινεζικής πλατφόρμας που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ, σειρά φαίνεται πώς παίρνει η Ε.Ε., καθώς σύμφωνα με την Φον Ντερ Λάιεν, «είναι μια επιλογή» και «δεν αποκλείεται». Κατά τη διάρκεια του debate στο Μάαστριχτ, η υποψήφια για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφάλειας σχολιάζοντας ότι το TikTok είχε απαγορευθεί στα εταιρικά τηλέφωνα των μελών. «Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, εκπρόσωπος του TikTok έκανε λόγο για… παρανοήσεις: «Τέτοιοι φόβοι είναι άστοχοι και βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Η TikTok πρόκειται να επενδύσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία στο Project Clover, μια κορυφαία πρωτοβουλία του κλάδου για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων. Το πρώτο μας ιρλανδικό κέντρο δεδομένων είναι σε λειτουργία, οι κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το NCC Group, είναι είναι ο ανεξάρτητος πάροχος ασφάλειας και έχουν αρχίσει τις εργασίες τους για την παροχή ανεξάρτητων ελέγχων και επαλήθευσης της προσέγγισής μας» δήλωσε.

Σημειώνεται η Κομισιόν έχει ξεκινήσει έρευνα για το  ενδεχόμενο παραβίασης των κανόνων ελέγχου περιεχομένου στο ευρωπαϊκό μπλοκ, όπως αυτοί ορίζονται από το Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίας (DSA), με το TikTok να ερευνάται και για ελλιπή μέτρα σε ό,τι αφορά την προστασία των ανηλίκων.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This