«Ω, είμαστε ελεύθεροι», είπε περνώντας στην Ελλάδα και μετά πέθανε! – Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για Τούρκο καρδιολόγο

Ο 47χρονος που είχε στοχοποιηθεί και φυλακιστεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, υπέστη καρδιακή προσβολή

Must Read

Ο Τούρκος Salaheddin Akçay, καρδιολόγος που παύθηκε από τη δουλειά του με κυβερνητικό διάταγμα στο πλαίσιο της εκκαθάρισης των κρατικών ιδρυμάτων της Τουρκίας από τον Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, πέθανε από καρδιακή προσβολή, λίγες ώρες μόνο αφότου διέσχισε τον ποταμό Έβρο και πέρασε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Bold Medya.

Ο Akçay είχε διασχίσει το ποτάμι με έναν φίλο του το βράδυ της 17ης Απριλίου και έφτασε σε ελληνικό έδαφος (με απώτερο σκοπό να πάει στη Γερμανία), με τη μοίρα όμως να του επιφυλάσσει άσχημο παιχνίδι στο δρόμο για την ελευθερία…

Ο 47χρονος είπε στον φίλο του «Ω, είμαστε ελεύθεροι!» και αμέσως μετά κατέρρευσε!

Σύμφωνα με το Bold Medya, ο συνταξιδιώτης του καρδιολόγου κάλεσε το 112 και οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο, μετέφεραν τον Τούρκο γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με τον Akçay που ήταν καρδιολόγος, να έχει υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η σορός του άτυχου άνδρα επεστράφη μέσω Κομοτηνής στην Τουρκία και η κηδεία του έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 47χρονος πατέρας δύο παιδιών, είχε φυλακιστεί λόγω υποτιθέμενων διασυνδέσεών του με το κίνημα Γκιουλέν, δέκα ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Έμεινε δύο χρόνια προφυλακισμένος, πριν καταδικαστεί για κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία, με την ποινή του να είναι περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση. Ο Akçay κατάφερε και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η υπόθεσή του ήταν υπό εξέταση στο Ανώτατο Εφετείο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει στο στόχαστρο τους οπαδούς του κινήματος Γκιουλέν, (από τον Τούρκο μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν) ως αντίποινα για τις έρευνες που ξεκίνησαν για διαφθορά στις 17-25 Δεκεμβρίου 2013, που ενέπλεξαν τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειάς του και τον στενό κύκλο του.

Απορρίπτοντας τις έρευνες ως γκιουλενιστικό πραξικόπημα και συνωμοσία κατά της κυβέρνησής του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το κίνημα «τρομοκρατική οργάνωση» και άρχισε να στοχοποιεί τα μέλη του.

Ενίσχυσε την καταστολή του κινήματος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, κατηγορώντας τον Γκιουλέν ως εγκέφαλο.

Αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 21.000 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών ιατρών, τεχνικών και νοσοκομειακού προσωπικού, απολύθηκαν από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς και από ιατρικές σχολές και συλλόγους στην Τουρκία, ως μέρος της καταστολής των επικριτών (κατά τον Ερντογάν πάντα) της κυβέρνησης.

*φωτογραφία από: https://twitter.com/Sakarya_KHK_54

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κρίμα τον γιατρό! Πολύ κρίμα και για την οικογένειά του… Ο Ερντογάν καθημερινά εγκληματεί. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα αφανή εγκλήματα του Ερντογάν. Οδηγεί έναν ολόκληρο λαό και πληθυσμό στο ψεύδος και στην ανόητη υπερηφάνειά του ότι είναι παγκόσμιος ηγεμόνας και σουλτάνος. Σε πιο βάθος της κόλασης θα οδηγηθεί άραγε? Στον πάτο των πάτων! Αντί για 70 παρθένες και πακτωλούς ρυζιού, θα πάρει την απόλαυση του αιώνιου καύματος στην λίμνη του πυρός, εκατομμυριοπλάσια από όσα εγκλήματα έπραξε εδώ πάνω στην γη. Το ίδιο ισχύει για όλους τους πολιτικούς και ηγεμόνες του κόσμου που πράττουν ανάλογα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This