Βίντεο δείχνει την πτώση του F-16 στο Νέο Μεξικό – Πρόλαβε να εκτιναχθεί ο πιλότος

Σώος ο πιλότος

Must Read

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε χθες Τρίτη (30/04) τη συντριβή σε εθνικό πάρκο στο Νέο Μεξικό, ενός υπερηχητικό καταδιωκτικού F-16 “Viper”. Ο χειριστής του F-16 έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του προτού συντριβεί το αεροσκάφος στο εθνικό πάρκο Γουάιτ Σαντς, στη νοτιοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ.

 

Διευκρίνισε η αεροπορική βάση Χόλομαν μέσω Facebook ότι «όλοι όσοι δεν ανήκουν στο προσωπικό αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πρέπει να αποφύγουν τη ζώνη, ώστε να μην υποστούν ενδεχόμενη έκθεση σε χημικές ουσίες στο αεροσκάφος», τόνισε η διοίκηση της βάσης.

 

Ομάδες έρευνας και διάσωσης αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ενώ άρχισε να διενεργείται έρευνα για το ατύχημα, τα αίτια του οποίου δεν είναι ακόμη σαφή σε αυτό το στάδιο. Ο πιλότος, σώος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του προσφερθούν φροντίδες και να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το πάρκο έχει γίνει γνωστό γιατί έγινε η περίφημη δοκιμή Trinity το 1945, όταν πυροδοτήθηκε η πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία. Επεισόδιο που πρόσφατα βρέθηκε στις οθόνες των κινηματογράφων όλου του κόσμου, καθώς αναπαράστασή του συμπεριλήφθηκε στην οσκαρική ταινία Οπενχάιμερ.

Το Viper

Το F-16 «Fighting Falcon» —ή «Viper», όπως προτιμούν να το αποκαλούν οι αμερικανοί χειριστές του— είναι υπερηχητικό μονοκινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τα χρόνια του 1970. Εκατοντάδες δείγματα, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκσυγχρονισμένα, παραμένουν σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ TWITTER

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This