Το Κολούμπια ακυρώνει την μεγάλη τελετή αποφοίτησης – Στο Άμστερνταμ το φοιτητικό κίνημα κατά του πολέμου

Must Read

Δεν θα πραγματοποιήσει την μεγάλη (και μεγαλειώδη) τελετή απονομής τίτλων σπουδών που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μάϊου το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή.




Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ίδρυμα, όπου ακτιβιστές και φοιτητές απομακρύνθηκαν με τη βία την 30η Απριλίου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι «όλες οι τελετές που είχαν προγραμματιστεί στους εξωτερικούς χώρους στο νότιο τμήμα της πανεπιστημιούπολης Morningside θα μεταφερθούν» από αυτό το σημείο, στο βόρειο Μανχάταν, σε ένα αθλητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου.

Το Κολούμπια, που συγκλονίζεται εδώ και δύο εβδομάδες από ένα κίνημα διαμαρτυρίας και καταλήψεων από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και φοιτητές, ανέφερε πως θα προτιμήσει τελετές «μικρότερης κλίμακας», οι οποίες θα διεξαχθούν από τη 10η έως τη 16η Μαΐου στη Νέα Υόρκη. «Οι φοιτητές μας υπογράμμισαν το γεγονός ότι αυτές οι τελετές μικρότερης κλίμακας είναι σημαντικότερες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», τονίζει η διοίκηση του Κολούμπια.




Την ίδια στιγμή, το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης συνεχίζει να επεκτείνεται και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ εγκατέστησαν σήμερα έναν καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του ιδρύματος, ζητώντας από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να διακόψει κάθε σχέση με το Ισραήλ λόγω της στρατιωτικής επιχείρησής του στη Γάζα.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από ολλανδικά ΜΜΕ διακρίνονται κυρίως περίπου 10 σκηνές σε έναν υπαίθριο χώρο μεταξύ των κτιρίων του πανεπιστημίου και δεκάδες φοιτητές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν παλαιστινιακή μαντίλα.

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνεται μία γέφυρα να έχει αποκλειστεί με παλέτες. Δύο πανό κρεμάστηκαν στο σημείο, το ένα αναγράφει «Καταυλισμός αλληλεγγύης προς τη Γάζα».

Το άλλο πανό καλεί σε «μποϊκοτάζ» και σε αυτό έχει ζωγραφιστεί μια ισραηλινή σημαία στην οποία ακουμπούν χέρια που έχουν βαφτεί από αίμα.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

«Δεν βρεθήκαμε εδώ απλά για να κατασκηνώσουμε για δύο ημέρες», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. «Βρισκόμαστε εδώ για να απαιτήσουμε το πανεπιστήμιο να βάλει τέλος στην εμπλοκή του στη γενοκτονία».

Οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί σε έναν χώρο της πανεπιστημιούπολης του Roeterseiland μεταξύ κτιρίων του πανεπιστημίου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου του UvA στο AFP.

«Φαίνεται πως θέλουν να κοιμηθούν εκεί, αυτό δεν επιτρέπεται. Εάν το κάνουν, θα καταθέσουμε μήνυση», διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες, όμως η περιοχή είναι προσβάσιμη, σύμφωνα με το ANP. Είκοσι σκηνές στήθηκαν στο σημείο, όπως μεταδίδουν ολλανδικά ΜΜΕ. Το τηλεοπτικό δίκτυο AT5 κάνει λόγο για 200 φοιτητές και διευκρινίζει ότι προς το παρόν όλα τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Δείτε επίσης:

Μετά τις ΗΠΑ, Καναδάς και Γαλλία ξεκίνησαν φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This