Γιατί ανέστειλαν οι ΗΠΑ την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ;

«Εγκλωβισμένοι» πάνω από ένα εκατομμύριο άμαχοι στη Ράφα

Must Read

Από ώρα σε ώρα αλλάζουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Υπό τον φόβο απώλειας ζωών ακόμα περισσότερων αμάχων στην περιοχή, αποφασίστηκε η αναστολή της παράδοσης φορτίου βομβών στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ.




 

«Αναστείλαμε την παράδοση φορτίου όπλων την περασμένη εβδομάδα. Αποτελείτο από 1.800 βόμβες 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βόμβες 500 λιβρών (226 κιλών)», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.




 

Tέσσερις αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters υπό το καθεστώς ανωνυμίας για το γεγονός της αναστολής, ανέφεραν πως η αποστολή καθυστέρησε τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, και τα εν λόγω όπλα αφορούσαν κοινά πυρομαχικά άμεσης επίθεσης τα οποία μετατρέπουν τις απλές βόμβες σε κατευθυνόμενες ακριβείας, καθώς και βόμβες μικρού διαμετρήματος.

Νεκροί στους πρωινούς βομβαρδισμούς

Στο μεταξύ, ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσε νοσοκομείο.

Ο βομβαρδισμός έπληξε διαμέρισμα σκοτώνοντας επτά μέλη της οικογένειας Αλ Λου στη Γάζα (βόρεια), ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Αχλί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν επίσης λόγο για πυρά και βομβαρδισμούς στο κεντρικό και στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού τομέα, ειδικά στη Ράφα.

Το χάσμα στις δύο πλευρές

«Όλες οι πλευρές» συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, «συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για μια εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μετέδωσε το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, που πρόσκειται στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Νωρίτερα σήμερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν συνομιλίες στο Κάιρο με τη Χαμάς.




 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε εντολή στην ισραηλινή αντιπροσωπεία να συνεχίσει να είναι άκαμπτη ως προς τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την απελευθέρωση» των ομήρων, καθώς και για τις «βασικές» προϋποθέσεις για την εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ.

Χαμάς: «Καμία εκεχειρία αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα»

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Οσάμα Χαμντάν, προειδοποίησε ότι εάν συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Οι δηλώσεις του Χαμντάν έγιναν ενώ αντιπροσωπεία της Χαμάς, έφθανε στο Κάιρο από τη Ντόχα για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς. «Διαβεβαιώνουμε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, εάν πραγματοποιηθεί από το Ισραήλ, δεν θα είναι πικνίκ για τον ισραηλινό στρατό», δήλωσε ο Χαμντάν.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο του Νετανιάχου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς «αντιπροσωπεύει το ελάχιστο που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του λαού μας και της αντίστασής μας».

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το κύριο συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της νότιας Λωρίδας της Γάζας, κλείνοντας έναν ζωτικής σημασίας δρόμο για τη βοήθεια προς τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του λιμού.

«Το πέρασμα της Ράφα ήταν και θα παραμείνει ένα καθαρά αιγυπτιακοπαλαιστινιακό πέρασμα», δήλωσε ο Χαμντάν.

Διαβάστε ακόμα: Νεκροί από νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα – Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα- Συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This