Ολλανδία: Μπουλντόζες εναντίον διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Η ολλανδική αστυνομία υποστήριξε πως στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πρόσωπα «που δεν συνδέονται με το πανεπιστήμιο και επιδίωκαν σκόπιμα να συγκρουστούν» μαζί τους

Must Read

Την ώρα που το φοιτητικό κίνημα υποστήριξης της Παλαιστίνης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη γιγαντώνεται, οι αστυνομικές δυνάμεις επιμένουν να ασκούν βία στους διαδηλωτές, καταπνίγοντας με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις όλων εκείνων που καλούν σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα, Τετάρτη 8/5, μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που διαδήλωναν στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (UVA), ζητώντας το ίδρυμα να διακόψει κάθε δεσμό με το Ισραήλ, λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησής του στη Γάζα, η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να βάλει στο «παιχνίδι» και… μπουλντόζες, προκειμένου να γκρεμίσει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές.

Σε πλάνα από το σημείο, τα οποία έγιναν viral, διακρίνονται αστυνομικοί να συλλαμβάνουν διαδηλωτές και με μια μπουλντόζα να «ξηλώνουν» τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές έξω από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Διαδηλωτές που είδαν αστυνομικούς να περικυκλώνουν και να απομακρύνουν μια μικρή ομάδα φοιτητών, στην άλλη όχθη του καναλιού που δεσπόζει στην περιοχή, φώναζαν εναντίον τους συνθήματα όπως «ντροπή σας», «ελεύθερη Παλαιστίνη», «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ» και «σταματήστε τη γενοκτονία».

«Η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει στον χώρο», ανέφεραν οι Αρχές σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα Χ, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη επιχείρηση «είχε την έγκριση του δημάρχου», ενώ πρόσθεσαν πως η διοίκηση του UVA κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη της τάξης και καταστροφή περιουσίας. Σύμφωνα δε με την ίδια ανάρτηση, στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν μόνο φοιτητές, αλλά και πρόσωπα «που δεν συνδέονται με το πανεπιστήμιο (…) και επιδίωκαν σκόπιμα να συγκρουστούν με την αστυνομία».

Από την πλευρά τους, σε δηλώσεις τους στη δημόσια τηλεόραση NOS διαδηλωτές υποστήριξαν πως οι οργανωτές των κινητοποιήσεων και η διοίκηση του Πανεπιστημίου ξεκίνησαν σήμερα συνομιλίες, όμως δεν κατέληξαν πουθενά. Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ θα συζητήσει εκτάκτως την κατάσταση αυτή την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα και στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This