ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΟ Μιχαήλ Μισούστιν διορίστηκε από τον Πούτιν πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ο Μιχαήλ Μισούστιν διορίστηκε από τον Πούτιν πρωθυπουργός της Ρωσίας

Έχει αποτελέσει στόχο δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Mετά την έγκριση από την Δούμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας διόρισε την Παρασκευή πρωθυπουργό τον Μιχαήλ Μισούστιν. Όπως ορίζει η νομοθεσία της χώρας, η κυβέρνηση παραιτήθηκε πριν από την ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν για 6 ακόμη χρόνια προεδρικής θητείας, μετά την επανεκλογή του τον περασμένο Μάρτιο.

«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα πρόταση για την υποψηφιότητα του Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν για την θέση του προέδρου της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, στο Telegram.

«Σήμερα, οι βουλευτές θα λάβουν μια υπεύθυνη απόφαση εκ μέρους των εκλογέων τους για το θέμα αυτό» πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είχε διορίσει τον 58χρονο Μισούστιν στην θέση του πρωθυπουργού και τον Ιανουάριο 2020, αντικαθιστώντας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ, έχει αποτελέσει στόχο δυτικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

https://exchange.glomex.com/video/v-d160u6qjyck9?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης