Στέλεχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό drone στο Λίβανο

Ένταση δίχως τέλος στη Μέση Ανατολή

Must Read

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση ισραηλινού drone που έπληξε αυτοκίνητο στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI, το ένα από τα θύματα ήταν «διοικητής» του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ.

 

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε νωρίς σήμερα πως ο Χουσέιν Μακί, 55 ετών, «έπεσε μάρτυρας στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε μέλη της που σκοτώνονται σε εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό.

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, εκτυλίσσονται στην πράξη καθημερινές ανταλλαγές πυρών στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου ανάμεσα στον στρατό και τη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Τους επτά και πλέον μήνες εχθροπραξιών έχουν χάσει τη ζωή τους 413 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων, αλλά και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί συνολικά 24 άνθρωποι (14 στρατιωτικοί και 10 άμαχοι), κατά επίσημους αριθμούς. Οι εχθροπραξίες έχουν επίσης εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους και στις δυο πλευρές των συνόρων.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπλίνκεν πήγε στην εμπόλεμη Ουκρανία να ροκάρει – Έπαιξε κιθάρα σε μπαρ του Κιέβου

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This