Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πρωτοποριακό ξενοδοχείο στη Νορβηγία θα προσφέρει στην πελατεία του τρυφερά τετ-α-τετ με το… Βόρειο Σέλας! (video)

Το 2021 ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στον Αρκτικό Κύκλο ένα απίστευτης αισθητικής και εξαιρετικά πρωτοποριακό στη σχεδίασή του ξενοδοχείο, το οποίο θα προσφέρει μια… συγκλονιστική θέα στο Βόρειο Σέλας!

Πρόκειται για το «Svart» («μαύρο» στα Νορβηγικά), δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta, το οποίο θα βρίσκεται κτισμένο στους πρόποδες του παγετώνα Svartisen στην επαρχία Meløy της βόρειας Νορβηγίας και θα είναι κατασκευασμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Το ξενοδοχείο «Svart» θα δημιουργηθεί αποκλειστικά με υλικά φιλικά προς στο περιβάλλον και όχι μόνο θα καταναλώνει 85% λιγότερη ενέργεια το χρόνο, σε σχέση με τα υπόλοιπα πολυτελή ξενοδοχεία του πλανήτη, θα παράγει το ίδιο την ενέργεια που χρειάζεται για να καλύπτει τις ανάγκες του!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ2

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του αρχιτεκτονικού γραφείου, Kjetil Trædal Thorsen «ένα κτίριο κτισμένο σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον, οφείλει να υπακούει σε μερικούς ξεκάθαρους περιορισμούς σε όρους διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας».

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Οι ενεργειακές του ανάγκες θα καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων του, προσφέροντας ταυτοχρόνως μια συγκλονιστική πανοραμική θέα στους παγετώνες και την παρθένα φύση.

Και όσον αφορά στον κυκλικό σχεδιασμό του, θα φέρνει τους επισκέπτες του σε «απόσταση αναπνοής» από το περίφημο Βόρειο Σέλας, που αποτελεί, παραδοσιακά, και το μεγάλο δέλεαρ της περιοχής για τους τουρίστες.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Το ξενοδοχείο «Svart» θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2021 και θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» ξενοδοχειακά συγκροτήματα του πλανήτη!

Δείτε το απίθανο βίντεο-παρουσίαση του ξενοδοχείου:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ