Σοκ στη Συρία: Με οξεία μυελογενή λευχαιμία διαγνώστηκε η Άσμα αλ Άσαντ

Η ανακοίνωση της συριακής προεδρίας για την σύζυγο του Μπασάρ αλ Άσαντ

Must Read

Η πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα αλ Άσαντ, διαγνώστηκε με λευχαιμία, ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) η συριακή προεδρία, σε μια δυσάρεστη εξέλιξη για την 48χρονη, που έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου ανακοίνωσε ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Άσμα αλ Άσαντ, θα «συμμορφωθεί με ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας που περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα πρόληψης των λοιμώξεων» και «θα αποσυρθεί προσωρινά από όλες τις άμεσες δεσμεύσεις ως μέρος του σχεδίου θεραπείας».

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία «αφού παρουσίασε πολλά συμπτώματα και μετά από μια ολοκληρωμένη σειρά ιατρικών εξετάσεων», ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση.

Από τότε που η Συρία βυθίστηκε στον πόλεμο, το 2011, η γεννημένη στη Βρετανία (η οικογένειά της κατάγεται από την κεντρική Συρία) πρώην τραπεζίτης επενδύσεων (παραιτήθηκε το 2000 για να παντρευτεί τον Σύριο Πρόεδρο), έχει αναλάβει το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντά οικογένειες σκοτωμένων στρατιωτών, αλλά έχει γίνει επίσης στόχος περιφρόνησης για πολλούς υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τη βρετανική της εκπαίδευση και το δυτικό στυλ της για να προσπαθήσει να κρύψει τη βαρβαρότητα της καταστολής των διαφωνούντων από τον σύζυγό της.

Η Άσμα αλ Άσαντ είναι υπό τις κυρώσεις της Δύσης και υπήρξε μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης. Διευθύνει τη Syria Trust for Development, μια μεγάλη ΜΚΟ που λειτουργεί ως οργανισμός-ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις βοήθειας και ανάπτυξης στη Συρία.

Πέρυσι, συνόδευσε τον σύζυγό της Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του από το 2011.

Φωτογραφία με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Ιούλιο του 2010 στην Τυνησία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This