Τα σχέδια της Άγκυρας για τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες στην ανατολική Θράκη!

Προσπαθούν να εμπλέξουν τους Κινέζους

Must Read

Η Άγκυρα εδώ και χρόνια σχεδιάζει να δημιουργήσει στην ανατολική Θράκη πυρηνικούς αντιδραστήρες και σε αυτά της τα σχέδια επιχειρεί να εμπλέξει και την Κίνα.

Αυτό αποδεικνύουν τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ μιλώντας στο δίκτυο CGTN. Μάλιστα ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Κίνας για τους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας συνεχίζονται.

«Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016. Εκτοτε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στη Θράκη. Τώρα έχουμε έναν πιο στέρεο οδικό χάρτη μπροστά μας και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις. Εργαζόμαστε για να οριστικοποιήσουμε αυτή τη διακυβερνητική συμφωνία μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, αν και όλες οι συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους αφορούν τον τομέα της ενέργειας συνολικά και όχι πυρηνικούς αντιδραστήρες στην ανατολική Θράκη.

Συνεχίζοντας ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ είπε ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να αυξηθούν για να καλυφθεί η αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση στην Τουρκία, και παράλληλα να μειωθεί η τουρκική εξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας.

«Η Κίνα ξεχωρίζει ως παγκόσμια ηγέτιδα στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Έχει τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξοπλισμού για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κόσμο. Αλλά και στον χώρο της πυρηνικής ενέργειας, κατασκευάζει πολλούς νέους αντιδραστήρες. Ως εκ τούτου, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Κίνα στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This