Δώδεκα τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways λόγω σφοδρών αναταράξεων

Νέα ανησυχία για την ασφάλεια στα αεροπορικά ταξίδια

Must Read

Ένα ακόμη περιστατικό με τραυματισμούς επιβατών και μελών του πληρώματος από αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26/5, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία για την ασφάλεια στα αεροπορικά ταξίδια.

Το σημερινό περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση της Qatar Airways που πραγματοποιούσε το ταξίδι Ντόχα – Δουβλίνο, όταν το αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner της εταιρείας παρουσίασε ισχυρές αναταράξεις ενώ βρισκόταν πάνω από την Τουρκία. Λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα) το αεροπλάνο κατάφερε και προσγειώθηκε κανονικά και με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, όπου έσπευσαν συνεργεία έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και πυροσβεστών του αεροδρομίου, για να βοηθήσουν.

«Η πτήση QR107 της Qatar Airways από τη Ντόχα προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου λίγο πριν τις 13:00 της Κυριακής. Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος χρειάστηκε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της Αστυνομίας του Αεροδρομίου και του τμήματος Πυροσβεστικής και Διάσωσης, καθώς έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς μετά από αναταράξεις στο αεροσκάφος κατά την πτήση του πάνω από την Τουρκία. Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος της DAA, φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου του Δουβλίνου.

Μεταξύ των 12 συνολικά τραυματιών περιλαμβάνονται και έξι μέλη του πληρώματος, με το νέο αυτό ανησυχητικό περιστατικό να έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά το αντίστοιχο σοκαριστικό περιστατικό σε πτήση της Singapore Airlines, όπου, μάλιστα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ, μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που τραυματίστηκαν, υπήρξε και μια γυναίκα, η οποία και έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω.

Επιβάτες που έζησαν εκείνον τον εφιάλτη, περιέγραψαν ότι δεν τους είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως, ώστε να προλάβουν να δέσουν τις ζώνες τους, πριν το αεροσκάφος χάσει ξαφνικά ύψος.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This