Σάββατο 8/5/2021

Νέα νίκη Τζόνσον – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του για το Brexit

Το πράσινο φως από το βρετανικό κοινοβούλιο πήρε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον για τη συμφωνία του για το Brexit, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 κατά στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, με πλειοψηφία 124 ψήφων.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά προς το Brexit» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζόνσον.

Απομένει η επικύρωσή του

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόταν να αποτελέσει τυπική διαδικασία, μετά τη συντριπτική νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Έπειτα από την πρώτη αυτή ψηφοφορία, το κείμενο θα συζητηθεί λεπτομερώς από την 7η Ιανουαρίου με τη βρετανική κυβέρνηση να στοχεύει σε μια τελική υιοθέτησή του την 9η Ιανουαρίου. Μετά τη συγκατάθεση της βασίλισσας, το μόνο που θα απομένει θα είναι η επικύρωσή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Μετωπική Τζόνσον-BBC! Τους απειλεί με απόσυρση της επιχορήγησης

«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να απορρίψουμε τις παλιές ταμπέλες της “αποχώρησης” και της “παραμονής”…. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε μαζί ως ένα αναζωογονημένο έθνος, ένα ενιαίο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Τζόνσον στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ