Κόλαφος από τον Αραβικό Σύνδεσμο για τα τουρκικά σχέδια στη Λιβύη!

Must Read

Κόλαφος για τον Ερντογάν και τα σχέδιά του για τη Λιβύη αποτελεί το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που διαβουλεύτηκε για το θέμα έπειτα από αίτημα του Καΐρου.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών τρομοκρατών μαχητών, αλλά και το γεγονός πως κρίνεται αναγκαίο να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη. Οι χώρες-μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής.

Δείτε επίσης: Επισπεύδει τις διαδικασίες ο Ερντογάν – Φέρνει το θέμα της Λιβύης στην Εθνοσυνέλευση κι αποφασίζει άμεσα την αποστολή στρατευμάτων

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του παναραβικού οργανισμού Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ να επικοινωνήσει με όλα τα διεθνή μέρη στην κρίση για να την επιλύσουν και να αποτρέψουν κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση που μπορεί να απειλήσει τη διεθνή ειρήνη και τη σταθερότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής κριτικής, με το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος να τονίζει πως οι χώρες-μέλη του παραμένουν σιωπηλές και δεν μπορούν να επιδείξουν αποφασιστικότητα υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης στη Λιβύη. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τούρκος αξιωματούχος Χαμί Ακσόι δήλωνε ότι η Τουρκία έχει από καιρό υποστηρίξει μια πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη και τον τερματισμό των επιθέσεων και την εγκαθίδρυση μιας πλήρους κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Ο Ακσόι τόνισε ακόμη -επιμένοντας στη γνωστή ρητορική των προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας- ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια μόνιμη και ολοκληρωμένη πολιτική λύση στη Λιβύη, αποτρέποντας εκείνους που θα επιδίωκαν τετελεσμένα γεγονότα μέσω στρατιωτικών μέσων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This