Παγετώνες αλλάζουν χρώμα στη Νέα Ζηλανδία εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Must Read

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αυστραλία, όπου εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές που έχουν κατακάψει εκτάσεις μεγαλύτερες των 40.000.000 τ.μ., ενώ σχεδόν καθημερινά δημιουργούνται νέες εστίες, οι οποίες εξαπλώνονται, εξαιτίας του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, καθώς πραγματοποιούνται μεγάλες εκκενώσεις πληθυσμών και εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης σε παραλιακές ζώνες. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες κοινότητες, όπου βρίσκονταν για διακοπές.

Παράλληλα, ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για 15 νεκρούς και τις Αρχές να φοβούνται πως θα αυξηθεί. Οι Αρχές και η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχες για το Σάββατο, καθώς αναμένεται νέο κύμα καύσωνα που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ πλοία του πολεμικού ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης για τους αποκλεισμένους.

Αυστραλία φωτιές

Την ίδια ώρα, ο καπνός από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφτασε στη Νέα Ζηλανδία, σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, και οι συνήθως λευκοί παγετώνες πήραν καφέ απόχρωση. Σε ορισμένες περιοχές ο ήλιος εμφανίστηκε σαν μια κόκκινη ή χρυσή σφαίρα, ανάλογα με το πάχος του τοξικού νέφους.

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας, πάντως, δεν χαρίστηκαν ούτε στον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, ο οποίος βρέθηκε στη νότια Νέα Ουαλία, μια πόλη που χτυπήθηκε σφοδρά από την πυρκαγιά. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας!» «Αφήσατε τη χώρα να καεί» του φώναζαν οι κάτοικοι αντί υποδοχής…

Περισσότερα στο https://globalnews.ca/video/rd/ae16e6f4-2dc3-11ea-afd0-0242ac110003/?jwsource=cl

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This